BILD: 'Ajax wil Bayern van mogelijke Neuer-opvolger beroven'

18 december 2022, 13:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax wordt door de Duitse krant BILD gelinkt aan een opvallende naam. Volgens de invloedrijke krant zijn de Amsterdammers in de markt voor Alexander Nübel. De doelman wordt momenteel door Bayern München verhuurd aan AS Monaco en zou door de Duitsers als optie worden gezien om de geblesseerde Manuel Neuer te vervangen. 

Ajax lijkt sowieso op korte termijn een nieuwe keeper te gaan aantrekken. Eerste keus Remko Pasveer is inmiddels 39 en zijn stand-in Maarten Stekelenburg is zelfs nog een jaar ouder. Achter het ervaren tweetal beschikt de club met Jay Gorter weliswaar over een talentvolle derde doelman, maar hij zou nog niet klaar worden geacht om op korte termijn het stokje als eerste keeper over te nemen. 

Dat Nübel terugkeert naar Bayern München zou nog geen gelopen zaak zijn, weet BILD te melden. De 26-jarige sluitpost zou er weinig voor voelen om weer samen te werken met keeperstrainer Toni Tapalovic. Bovendien vreest hij zijn plaats weer te moeten afstaan als Neuer, die vorige week zijn been brak bij een ski-ongeluk, begin volgend seizoen zijn rentree kan maken.

Of Ajax daadwerkelijk een kans maakt om Nübel naar Amsterdam te halen lijkt overigens twijfelachtig. Mocht dat inderdaad niet lukken dan heeft de club nog meer ijzers in het vuur. Zo wordt Ajax ook herhaaldelijk gelinkt aan Oranje-doelman Andries Noppert, voor wie sc Heerenveen zo'n tien miljoen euro zou verlangen. Ook de Griek Odisseas Vlachodimos zou op het verlanglijstje van de Amserdammers hebben gestaan, maar hij verlengde recent zijn contract bij het Portugese Benfica. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen