'Barcelona laat Memphis deze winter naar Newcastle vertrekken'

20 december 2022, 10:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona hoopt deze winter afscheid te nemen van Memhpis Depay (28). Dat schrijft de Spaanse krant Sport dinsdag. Het steenrijke Newcastle United wordt genoemd als meest waarschijnlijke bestemming voor de aanvaller van het Nederlands elftal. 

De Catalaanse club verkeert financieel nog altijd in zwaar weer en zou met het vertrek van de Nederlandse aanvaller de forse salarislast die het meetorst enigszins willen verlichten. Bovendien krijgt het deze winter de laatste kans om nog een transfersom over te houden aan Memphis, die anderhalf jaar geleden nog transfervrij werd overgenomen van Olympique Lyonnais. De club zou een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro verlangen. 

Mocht het tot een overgang naar Newcastle komen dan krijgt Memphis een tweede kans om te slagen in de Premier Leauge. In 2015 stapte hij voor 34 miljoen euro over van PSV naar het Manchester United van toenmalig trainer Louis van Gaal. In Manchester wist hij zijn belofte echter niet in te lossen, waarna hij anderhalf jaar later vertrok naar Lyon. Daar kwam hij wél goed uit de voeten, getuige zijn 63 competitietreffers in vier en een half seizoen. 

Dit seizoen komt Memphis nauwelijks voor in de plannen van Barcelona-trainer Xavi Hernández. In de Spaanse competitie mocht hij in de eerste seizoenshelft slechts twee keer aantreden, waarbij hij één treffer liet noteren. In zijn eerste seizoen in Camp Nou eindigde hij met twaalf doelpunten nog als clubtopscorer, al werden zijn kansen op speeltijd vanaf eind oktober 2021 al drastisch minder toen Ronald Koeman werd ontslagen en zijn opvolger Xavi in de winterstop met Pierre-Emerick Aubameyang een nieuwe spits haalde. Afgelopen zomer trok de club bovendien Robert Lewandowski en Raphinha aan, waardoor het uitzicht op speeltijd voor Memphis nog verder vertroebelde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En wederom wordt het niks in de pl .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen