'Sevilla verscheurt contract tegenvallende Isco per direct'

20 december 2022, 15:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sevilla, in februari de tegenstander van PSV in de Europa League, neemt per direct afscheid van middenvelder Isco (30). De oud-speler van Real Madrid en Malaga kon in stadion Ramón Sánchez Pizjuán niet aan de hoge verwachtingen voldoen, waarop de club zijn contract al na vier maanden heeft verscheurd. 

Dat meldt de Spaanse krant Marca althans. Isco werd afgelopen zomer nog transfervrij overgenomen van Real Madrid, waar hij steeds minder aan spelen toekwam. De winnaar van de Golden Boy Award in 2012 kon echter ook geen potten breken in de zuid-Spaanse stad, waarvoor hij alleen in het Champions League-duel met FC Kopenhagen (3-0 winst) tot scoren kwam. In twaalf competitiewedstrijden kwam hij tot twee assists voor de club van Karim Rekik en Nemanja Gudelj. 

Als volgende bestemming voor Isco wordt de Premier League genoemd. Wolverhampton Wanderers zou de beste papieren hebben om hem transfervrij in te lijven in de aankomende transferperiode. Dat is niet geheel toevallig, aangezien die club de eerder dit seizoen bij Sevilla ontslagen Julen Lopetegui als trainer aanstelde. De oud-trainer van Real Madrid en het Spaanse nationale elftal krijgt echter een flinke klus, aangezien de Wolves bij het ingaan van de WK-onderbreking met tien punten troosteloos onderaan stonden in de Premier League. 

PSV hoeft zich dus geen zorgen te maken over een mogelijke confrontatie met Isco als het daadwerkelijk tot een beëindiging van diens contract bij Sevilla komt. Wel kan de club zich opmaken voor een duel met een aantal WK-sterren, zoals de Marokkaanse doelman Bono en spits Youssef En-Nesyri. Ook wereldkampioenen Marcos Acuña en Gonzalo Montiel komen uit voor Sevilla. Die laatste was zondag nog verantwoordelijk voor de beslissende strafschop waarmee de Argentijnen zich tot wereldkampioen kroonden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen