Van Gaal staat mogelijk open voor bondscoachschap bij Portugal

20 december 2022, 21:22

Louis van Gaal hoopte in Qatar eindelijk wereldkampioen te kunnen worden, maar het Nederlands elftal moest al in de kwartfinales zijn meerdere erkennen in Argentinië. Daardoor kwam er eerder dan gehoopt een einde aan de derde periode van de oefenmeester bij Oranje. Of Van Gaal zijn laatste wedstrijd als trainer inmiddels achter de rug heeft, is nog altijd niet duidelijk. Van Gaal flirtte tijdens het WK al met België en lijkt ook een zwak te hebben voor Portugal.

Het WK in Qatar betekende voor veel trainers hun einde als bondscoach. Ook Fernando Santos werd aan de kant gezet. Santos werd in 2016 Europees kampioen met Portugal en won drie jaar later ook de Nations League, maar het WK in Qatar eindigde in een teleurstelling. De Portugezen kwamen in de kwartfinale niet langs Marokko, dat met 0-1 won en Cristiano Ronaldo en consorten daarmee voortijdig uit het toernooi knikkerde. Santos kreeg na afloop te horen dat de Portugese voetbalbond het tijd vindt voor een nieuwe bondscoach.

José Mourinho wordt genoemd. Van Gaal wellicht? Hij heeft niet voor niks een huis in het Zuid-Europese land, zou je zeggen... De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal lijkt wel oor te hebben naar een avontuur bij de Portugese nationale ploeg. "Ik ben weer met pensioen. Maar als ze mij bellen, dan ga ik luisteren", vertelde Van Gaal dinsdagavond in gesprek met de dj's van 3FM Serious Request in het Glazen Huis in Amersfoort. "Meer kan ik niet zeggen", voegde de oud-trainer van onder meer Ajax, AZ, FC Barcelona en Bayern München daar nog aan toe.

Bekijk ook: Louis van Gaal: "Ik ben 71

België

Het had er lang veel van weg dat Van Gaal in Qatar aan zijn laatste weken als trainer bezig was. Maar nu begint het er toch steeds meer op te lijken dat de oefenmeester nog wel trek heeft in een nieuw avontuur als bondscoach. Op een persconferentie in Qatar werd Van Gaal al gevraagd of hij het zag zitten om aan de slag te gaan bij de Belgische nationale ploeg, die na een zeer teleurstellend toernooi afscheid had genomen van Roberto Martínez. "Ik vind België een heel mooi land met vriendelijke mensen. Knokke is een mooi strandpaleis. Ik heb er al over nagedacht", zei een lachende Van Gaal toen.

De reactie van de oefenmeester had veel weg van een openlijke flirt, maar daar is volgens Van Gaal zelf niets van waar. "Dat was geen flirt, er werden vragen over gesteld. Daar kan ik niets aan doen, dan moet ik daar antwoord op geven. Met Portugal ben ik nu ook niet aan het flirten", zei Van Gaal tegen de dj's van 3FM Serious Request.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen