Schreuder sprak journalist aan op stuk: "Daarmee is het voor mij ook klaar"

22 december 2022, 07:56

Ajax-trainer Alfred Schreuder (50) ziet in Henk ten Cate de beste trainer die hij ooit heeft gehad. De oefenmeester van de Amsterdammers speelde onder de ervaren coach bij NAC Breda en gebruikt nog altijd oefenstof vanuit die periode. Ook vertelt hij over een incident met een journalist, die in zijn ogen niet de waarheid schreef. 

"Ik weet nog dat we uren trainden op de opbouw met Rob Penders. Dat is me altijd bijgebleven en hanteer ik nu ook in mijn stof. Met Calvin Bassey doe ik eigenlijk precies zoals Henk dat deed met Rob", kijkt de coach terug in Voetbal International op de lessen die hij leerde van Ten Cate. "Je ziet vaak dat verdedigers in de opbouw de ballen te vroeg spelen. Daarmee bedoel ik: ze spelen de bal wel, maar spelen niemand uit. Henk leerde ons dat je op de spits moest af dribbelen. Zoek hem op."

Kritiek op Schreuder

Wat anders is dan uit die periode, is de enorme druk op coaches. Schreuder geeft aan goed tegen kritiek te kunnen, mits die op feiten is gebaseerd. "In de krant stond een stuk over Brobbey, dat-ie geen kans kreeg en zo. Kapitaal op de bank. Maar de feiten zijn dat ik hem zes van de tien keer in de competitie in de basis had laten beginnen en dat-ie anders wel inviel", aldus Schreuder, die het voorval besprak met de desbetreffende journalist. "Daarmee is het voor mij ook klaar, ik ben niet zo haatdragend."

Lees ook: Verschillende mutaties verwacht bij Ajax: "Denk dat zij weggaan"

"Ik lees zelf geen kranten, maar natuurlijk komen sommige dingen wel tot je, omdat je omgeving het ziet en doorstuurt. Kritiek raakt je omgeving ook wel, maar ook daarin worden ze ouder", vervolgt Schreuder. "Dat is nu bij mij bijvoorbeeld anders dan in mijn tijd bij FC Twente. Ik heb hen ook dingen uitgelegd, hoe het kan lopen, dat het niet allemaal positief zal zijn. Ze hebben ook de mooie kanten gezien en meegemaakt. Bij Hoffenheim, bij Barcelona, bij Club Brugge met het kampioenschap. Dat hebben mijn kinderen allemaal meegemaakt en is hartstikke mooi. Maar toen ik naar Ajax ging, heb ik hen ook gezegd dat het anders kan verlopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen