Geruchtencircus in Engeland barst los: Ten Hag, Fofana & Amrabat

22 december 2022, 13:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transferperiode brandt bijna weer helemaal los en dat betekent dat de eerste meest serieuze geruchten naar buiten komen. Chelsea gaat zich op korte termijn vrijwel zeker versterken met de negentienjarige aanvaller David Datro Fofana (20) van Molde FK. Het is niet de enige ontwikkeling waarover geschreven wordt in de Premier League. 

Fofan maakte dit seizoen 21 doelpunten en gaf zeven assists in 37 officiële wedstrijden bij de Noorse club Molde FK, waar hij nog een contract had tot het einde van het kalenderjaar 2024. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano waren er diverse clubs geïnteresseerd in de spits, die zo'n twaalf miljoen euro heeft gekost voor The Blues. Ook Christopher Nkunku komt normaliter in de winterstop over van RB Leipzig als spits, terwijl ook Andrey Santos (18) op het lijstje staat van de Engelse club.

Cunha naar Wolverhampton

Tevens komt er een nieuwe aanvaller naar Wolverhampton Wanderers. De Braziliaanse spits Matheus Cunha (23) komt voor liefst vijftig miljoen euro over van Atlético Madrid, waar hij vooral invaller was de laatste jaren. Er komt ook nog een bedrag bovenop voor de Spaanse topclub, bij wie Diego Simeone de uitgaande deal al heeft bevestigd tijdens de persconferentie. Eerder speelde hij bij RB Leipzig, Hertha BSC en FC Sion.

Liverpool wil Amrabat

Vanuit The Daily Express kwam het bericht naar buiten dat Liverpool een serieuze poging gaat doen om de strijd om Sofyan Amrabat te winnen. Vorig jaar winter was hij heel dichtbij de transfer naar Tottenham Hotspur, maar die wilde uiteindelijk niet het gewenste bedrag betalen. Ditmaal willen The Reds wel het gevraagde bedrag op tafel leggen, wat een stuk hoger al zijn dan vorig jaar na zijn geweldige wereldkampioenschap.

Manchester United volgt Diogo Costa

Erik ten Hag twijfelt over de toekomst van David De Gea als eerste keeper bij Manchester United. De doelman heeft een aflopend contract bij The Red Devils en is aan de bal niet de beste keeper ter wereld. Volgens Correio da Manhã is daardoor Diogo Costa (FC Porto) in beeld om naar de Premier League te komen: hij kan voor 75 miljoen euro worden opgepikt. Tijdens het WK maakte de sluitpost met twee foutjes geen grootse indruk; De Gea was helemaal niet mee naar Qatar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen