'Gepeste' Karsdorp verrassende invaller bij RKC-debuut Seuntjens

22 december 2022, 17:51   Bijgewerkt: 22 december 2022, 20:56

RKC Waalwijk heeft een oefenduel met AS Roma met duidelijke cijfers verloren. In het Portugese Albufeira werd het 3-0. Bij RKC maakte de pas van Fortuna Sittard overgekomen Mats Seuntjens zijn officieuze debuut, waarbij hij een grote kans op een tegentreffer om zeep hielp. Rick Karsdorp was verrassend genoeg invaller bij AS Roma. 

Karsdorp lijkt op weg naar de uitgang bij AS Roma sinds hij na het competitieduel met Sassuolo door het slijk werd gehaald door trainer José Mourinho. De rechtsback zou dan ook mogen uitzien naar een nieuwe werkgever. Onder meer Juventus en AC Milan zouden voor hem in de markt zijn, terwijl eerder deze week ook het gerucht naar buiten kwam dat Ajax met de voormalig Feyenoorder in gesprek zou zijn. Eerder op de donderdag kwam spelersvakbond VVCS nog met een krachtige veroordeling naar buiten van de manier waarop AS Roma met Karsdorp omgaat. 

In Albufeira zat Karsdorp echter 'gewoon' bij de selectie van de Romeinen en mocht hij na rust zelfs invallen van Mourinho. Het stond op dat moment al 2-0 voor de Italianen, die duidelijk een maatje te groot waren voor de nummer tien van de Eredivisie. De Engelse spits Tammy Abraham zette Roma al na drie minuten op voorsprong, waarna Stephan El Shaarawy er een kwartier later 2-0 van maakte.

 

Na rust liep Roma via Nicolò Zaniolo al snel uit naar een 3-0 voorsprong. RKC-trainer Joseph Oosting voerde na een uur spelen een flink aantal wissels door, waarbij Seuntjens zijn eerste minuten voor zijn nieuwe club mocht maken. Hij kreeg vanaf de strafschopstip zelfs een uitgelezen kans om zijn debuut met een doelpunt op te luisteren, maar de inzet van de 30-jarige aanvaller stuiterde via de lat terug het veld in. Op zaterdag 7 januari hervat RKC de Eredivisie met een thuisduel tegen sc Heerenveen. 

Lees ook: Overzicht: alle winterse oefenwedstrijden van de Eredivisie-clubs

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen