Om deze reden verkoos Ansu Fati Barcelona boven Real Madrid

23 december 2022, 11:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ansi Fati vecht samen met miljoenenaankoop Ferran Torres voor zijn plek op linksbuiten bij FC Barcelona. Samen met Pedri en Gavi is hij een van de grootste Spaanse talenten, maar voordat hij naar Catalonië ging had Fati nog een andere keus, namelijk Real Madrid.

In een interview met Football France vertelt Fati over zijn keuze om naar Camp Nou te gaan. "Voordat ik voor Barça tekende, liep ik ook stage bij Real Madrid. In die tijd had de club alleen geen huisvesting voor jonge spelers, dus besloten we met mijn vader dat Barça de beste optie was", aldus het supertalent. Het had dus niet veel gescheeld of Fati zou nu furore maken in het tricot van De Koninklijke.

Lees ook: FC Barcelona draait honderdtachtig graden: Frenkie onaantastbaar

Door een aantal blessures en de aankoop van Ferran Torres van Manchester City heeft Fati nog niet zijn stempel kunnen drukken op het talent dat hem is toebedeeld. Vorig seizoen miste de vleugelflitser 35 (!) wedstrijden door blessureleed, hij kwam vijftien keer in actie voor Barça. Dit seizoen staat hij op twintig wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en drie keer de aangever was. 

Fati doorliep na zijn overstap de jeugdopleiding van Barcelona en maakte als zestienjarige zijn debuut voor de hoofdmacht in 2019. Op het WK in Qatar kwam Fati tot slechts twee invalbeurten, waarin hij niet tot scoren kwam. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen