FC Groningen ruim langs FC Utrecht in 'duel der trainerlozen'

23 december 2022, 14:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft onder interim-trainer Dennis van der Ree een ruime oefenzege geboekt op FC Utrecht, waar Aleksandar Rankovic op de bank zat als tijdelijke vervanger van de opgestapte Henk Fraser. In Utrecht werd het 0-3 voor de Trots van het Noorden. 

De Groningers kenden tot nu toe weinig succes met de zoektocht naar een opvolger voor de in november ontslagen Frank Wormuth. Zolang technisch directeur Mark-Jan Fledderus nog geen nieuwe trainer heeft aangesteld krijgt Van der Ree, die eerder als assistent van de ontslagen Duitser fungeerde, de taak de spelersgroep voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Hij koos in zijn basisopstelling voor een aantal talenten zoals Thijmen Blokzijl (17) en Thom van Bergen (18). Rankovic had in zijn basiself veel vaste krachten geposteerd, maar zag ook een deel van zijn selectie ontbreken wegens een gelijktijdig gespeeld oefenduel bij ADO Den Haag. 

Lees ook: Trainerloos FC Groningen: "We staan er niet goed voor"

De noorderlingen kwamen door toedoen van Tomas Suslov al vroeg in de eerste helft op voorsprong. De jonge Slowaak was onder Wormuth niet altijd zeker van een basisplaats maar lijkt onder Van der Ree weer een belangrijke rol te krijgen. Halverwege het eerste bedrijf verdubbelde Ricardo Pepi na een verlengde hoekschop de score door bij de tweede paal binnen te schieten. 

Lees ook: Vijf coaches waar FC Utrecht aan kan denken na breuk met Fraser

Na rust maakte de Amerikaan de mooiste van de middag. Hij werd door Neraysho Kasanwirjo vrij voor het doel gezet en rondde met een fraai stiftje af. Voor Pepi zullen zijn doelpunten een welkome afleiding zijn van een teleurstellende winter. De huurling van het Duitse FC Augsburg viel op het laatste moment af voor de WK-selectie nadat hij met drie doelpunten nog een belangrijk aandeel had in de kwalificatiereeks voor het toernooi in Qatar. De oefenzege is een welkome opsteker voor Van der Ree en FC Groningen, maar voor de FC Utrecht zal de nederlaag gezien de vele kansen die de ploeg afdwong niet heel hard aankomen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen