Excelsior toont vertrouwen en houdt promotie-trainer binnenboord

23 december 2022, 18:30

Excelsior heeft het contract van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen verlengd. De oefenmeester lag nog tot het einde van dit seizoen vast bij de Rotterdammers, die hem ook tijdens seizoen 2023/24 voor de groep zetten. Dijkhuizen heeft zijn krabbel gezet onder een contract tot medio 2024.

Dijkhuizen is bezig aan zijn tweede periode in Kralingen en promoveerde vorig seizoen met zijn club naar de Eredivisie. "Excelsior is mijn club en ik kan hier werken zoals ik wil", laat de opgetogen trainer weten op de clubwebsite. "We zijn vroeg met elkaar in gesprek gegaan en voor mij was deze beslissing niet heel moeilijk. Ook de club is tevreden, dus er was geen enkele reden om niet te verlengen. Dat we dit nu al bekend kunnen maken, betekent dat Excelsior vertrouwen heeft in mij."

Lees ook: Rankovic volgt voorbeeld vriend Fraser niet: "Hoef niet loyaal te zijn"

De clubleiding is zeer te spreken over het werk van Dijkhuizen, die eerder ook hoofdtrainer was bij Brentford, NAC Breda en SC Cambuur. "Marinus is de eindverantwoordelijke en wij willen hem in een vroeg stadium belonen voor de huidige ontwikkelingen en verder kijken naar het volgende seizoen. Hij is doorgegroeid als trainer, staat open voor ontwikkeling en durft jonge jongens de kans te geven", aldus technisch manager Niels van Duinen over de contractverlenging van de trainer.

Eredivisie

Excelsior promoveerde afgelopen seizoen na een knotsgekke ontknoping tegen ADO Den Haag naar de Eredivisie. Na veertien wedstrijden heeft Dijkhuizen met zijn manschappen al dertien punten bij elkaar gevoetbald. Daarmee is Excelsior terug te vinden op de veertiende plaats en dat is aan het einde van de rit voldoende voor handhaving. Het verschil met de gevarenzone is echter maar twee punten. Excelsior opent 2023 op zondag 8 januari met een thuiswedstrijd tegen concurrent FC Groningen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen