Ajax krijgt slecht nieuws over Ziyech: "Geduld hebben bij Chelsea"

23 december 2022, 19:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hakim Ziyech is zeker nog niet klaar als speler van Chelsea. De aanvaller maakte tijdens het WK in Qatar furore namens Marokko en daar heeft zijn manager Graham Potter van genoten. Hij liet Ziyech bij Chelsea nog niet veel spelen, maar dat kan in het nieuwe jaar zomaar veranderen.

Ziyech kwam dit seizoen namens Chelsea slechts tot 148 minuten. Dat wakkerde de geruchten over een mogelijk vertrek aan op Stamford Bridge. De international van Marokko komt echter nog in de plannen van Potter voor. "Wij kennen zijn kwaliteiten, houden van hem als speler en hebben op het WK weer gezien dat hij geweldig tussen de linie's kan spelen. Bij een club als Chelsea zijn er altijd spelers die geduldig moeten zijn", aldus de manager op een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen AFC Bournemouth.

Lees ook: 'Ajax intern verdeeld over mogelijkheid om Ziyech terug te halen'

Potter heeft de verrichtingen van al zijn WK-gangers nauwlettend in de gaten gehouden. Het verrassende Marokko kan op veel lof rekenen van de 47-jarige oefenmeester. "Dat vond ik geweldig voor hem. Tijdens het toernooi heb ik contact met hem gehouden. Ik vind het fantastisch dat hij speeltijd heeft gekregen en dat hij zijn land op deze manier heeft kunnen helpen. Het is een goede jongen met veel kwaliteiten", liet Potter weten over de Marokkanen, die uiteindelijk vierde werden in Qatar.

Ajax houdt oogje op Ziyech

Chelsea schrijft Ziyech natuurlijk niet zomaar af en dat is logisch. De Londenaren betaalden in de zomer van 2020 veertig miljoen euro voor de linkspoot, die vier seizoenen het shirt van Ajax droeg. De Amsterdammers zien het wel zitten om hem te verlossen uit zijn situatie bij Chelsea, waar Ziyech nog tot medio 2025 onder contract staat. AC Milan houdt de verrichtingen van de ex-speler van sc Heerenveen en FC Twente ook nauwlettend in de gaten. Het is de vraag welke club voldoende budget heeft om Ziyech op te pikken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij moet eerst zelf maar eens willen. En dat heb ik nog nergens gelezen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt . Dat niet alleen maar nu al terug gaan naar nederland zou denk ik naar een tijdje gaan knagen . Een berghuis etc konden het gewoon niet in de pl . Maar als ziyech een echte kans krijgt bij chelsea of een andere pl club . Dan kan die daar nog wat mooie jaren beleven . Is toch fff wat anders als rkc,emmen etc

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen