De Bruyne geeft toe: "België is al twee jaar niet echt top geweest"

24 december 2022, 15:35

België was op het WK in Qatar één van de grootste tegenvallers. De Rode Duivels scoorden alleen in het met 1-0 gewonnen duel met Canada en kwamen daardoor niet door de groepsfase heen. Kevin de Bruyne (31) blikte zaterdag terug op het toernooi. 

"Ik denk dat we de laatste twee jaar niet echt top zijn geweest", geeft De Bruyne toe in gesprek met Play Sports. "Als je de wedstrijden in die periode bekijkt, hebben we eigenlijk niet zo veel gewonnen en speelden we al een tijdje niet echt goed voetbal", concludeert de middenvelder van Manchester City. De cijfers geven hem daarin geen ongelijk: van de laatste negentien interlands wist België er slechts negen te winnen.

Onder meer het Nederlands elftal was in die serie twee keer te sterk voor de zuiderburen. In juni van dit jaar werd het in Brussel zelfs 1-4 voor Oranje, door doelpunten van Steven Bergwijn, Memphis Depay (twee keer) en Denzel Dumfries. Eind september troffen de ploegen elkaar in Amsterdam opnieuw. Toen werd het 1-0 door een doelpunt van Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk. 

"Het WK was gewoon niet goed genoeg", vindt De Bruyne. "Als we eerlijk zijn hebben we alleen in de tweede helft tegen Kroatië goed gespeeld. De andere wedstrijden waren niet zo goed." Tegen de latere nummer drie Kroatië had België vaak het betere van het spel, maar wist het niet te scoren waardoor het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel. De Bruyne heeft zijn WK-vorm overigens snel achter zich weten te laten. Met twee assists was hij de grote uitblinker bij Manchester City in het gewonnen League Cup-duel met Liverpool van afgelopen donderdag. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen