Lewandowski over topfinale: "Zo mooi kan een WK in de winter zijn"

24 december 2022, 17:20

Het is nog maar een week geleden dat Argentinië en Frankrijk een onvergetelijke WK-finale op de mat legden. Ook Robert Lewandowski, die met Polen al in de achtste finale werd uitgeschakeld, genoot van het enerverende duel. De spits kon ook uitleggen waarom deze finale uiteindelijk zo'n aantrekkelijke wedstrijd werd. 

"Het was een van de beste finales in de geschiedenis", blikte Lewandowski - die zelf met Polen zowel Argentinië als Frankrijk trof op het WK - terug in gesprek met Sky Sports. "Ik denk dat dat kwam, omdat het WK tijdens het seizoen werd gespeeld. Voor het WK vond iedereen - ikzelf ook - het maar iets ingewikkelds. Maar in de finale hebben we gezien hoe mooi een WK in de winter kan zijn."

Dat legde hij vervolgens uit. "Normaal gesproken wordt de finale in juni of juli gespeeld. Na 70 à 75 minuten gaan het tempo en de kwaliteit van de wedstrijd achteruit. Maar nu bleven bijna alle spelers op hoge intensiteit spelen en was de kwaliteit nog steeds hoog. Natuurlijk waren ze moe van de wedstrijd, maar nog niet van het hele seizoen. Dat was het grote verschil."

Jurriën Timber

Met dat standpunt sloot Lewandowski zich aan bij Jurriën Timber, die twee weken eerder hetzelfde aangaf. "We kwamen hier in topconditie en waren niet zo moe als je normaal bent na een seizoen. Je kon merken dat de wedstrijden allemaal op een hoog tempo en met veel intensiteit werden gespeeld. De beste spelers presteerden goed, omdat ze in goede vorm verkeerden. Als de kans komt, zie ik dit graag nog een keer gebeuren", zei hij tegen La Repubblica

Lees ook: Timber lyrisch over WK in de winter: "Voor herhaling vatbaar"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen