Feyenoord meldde zich voor vacature nog niet bij Go Ahead Eagles

26 december 2022, 10:53

Feyenoord is op zoek naar een nieuwe technisch directeur, maar Paul Bosvelt van Go Ahead Eagles is vooralsnog niet in beeld. De voormalig middenvelder heeft van de Rotterdammers nog niets gehoord voor de vacature. "Ik ben niet van het netwerken. Nooit gedaan ook. Ik heb van niemand iets gehoord en dus zal het ook wel niet aan de orde zijn."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International over de mogelijkheid om terug te keren bij Feyenoord, waar hij als voetballer ook speelde. Dat is niet aan de orde en voor Bosvelt ook zeker niet per se nodig. "Mensen verbinden ambitie vaak met groter. En groter is dan ook meteen beter. Mijn ambitie is om uiteindelijk hier stappen te maken met deze club. We zijn echt iets moois aan het bouwen. En geloof me: ook dat is heel wat waard."

Niet voor niets verlengde Bosvelt zijn contract recentelijk tot en met 2025 bij Kowet, bij wie de invloedrijke Alex Kroes deze zomer vertrok – net als de trainer en een groot deel van het elftal. "Het was eng hoe dicht onze voetbalvisies bij elkaar lagen. Hij als Ajacied, ik als Feyenoorder", blikt hij terug op de samenwerking met Kroes. "We hadden een duidelijke rolverdeling. Alex was de onderhandelaar, hij genoot van dat spelletje en daar lag ook zijn kracht. Wij kwamen uiteindelijk met de namen. Wat ik vooral heb geleerd is dat dit een ervaringsvak is."

Lees ookBosvelt openhartig over hartinfarct: "Cruciaal dat er snel gehandeld wordt"

Want in de eerste maanden in zijn rol als technisch manager was het behoorlijk wennen. "In het begin had ik best moeite met onderdelen van dit vak. Vooral met de structuur, overleggen en dat soort dingen. Dat heeft te maken met de spanningsboog. Ik vind nog altijd dat je zestig procent van alle overleggen wel kunt schrappen", aldus de oud-profvoetballer. "Zelf ben ik meer een praktijkman. We hebben een data-analist die de eerste schifting maakt. Vervolgens is het aan ons. Ik vind het óók belangrijk te kijken naar de mens achter de speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als vi een beetje had opgelet . Feyenoord zoekt geen nieuwe td ,ze gaan voor een andere opzet . Te kloese nog in interviews laten weten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen