Malacia beleefde pittig WK: "Momenten gehad dat ik er doorheen zat"

28 december 2022, 08:10

Tyrell Malacia kan niet terugblikken op een zeer succesvol WK voetbal. De linksback behoorde tot de definitieve selectie van bondscoach Louis van Gaal, maar kwam geen minuut in actie. Het Nederlands elftal sneuvelde bovendien al in de kwartfinale van het eindtoernooi in Qatar.

Bij zijn club Manchester United had Malacia wél een basisplaats. Hij verscheen aan de aftrap tijdens het met 3-0 gewonnen duel met Nottingham Forest. "Natuurlijk is het moeilijk als je geen minuten mag maken", vertelde Malacia na afloop van de wedstrijd tegen Viaplay. "Je blijft heel erg hopen en je best doen op de training. Ik wil altijd spelen, dus het was zeker moeilijk."

Malacia moest zichzelf oprapen. "Natuurlijk heb ik momenten gehad dat ik er even doorheen zat, maar toen heb ik mezelf weer opgepakt. Je weet maar nooit, al is het maar voor vijf minuten. Je moet altijd klaar zijn." Die kans kwam er uiteindelijk niet. Daley Blind kreeg de voorkeur op de linksbackpositie. Met de linkspoot in de basis werd Oranje in de kwartfinale uitgeschakeld door Argentinië.

Voor Malacia moest de knop snel om. Bij Manchester United wacht hem de komende weken een moordend programma. "Daarvoor ben je voetballer. Dit is de grootste competitie ter wereld, hier wil je uiteindelijk staan. Dit is waar je van droomt als jongetje."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen