Sparta heeft beet: Valencia-middenvelder tekent tot medio 2025

28 december 2022, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta heeft zich versterkt met Pedro Alemañ. De twintigjarige middenvelder wordt overgenomen van het Spaanse Valencia, waar hij deel uitmaakte van het beloftenelftal. Alemañ tekent in Rotterdam een contract tot medio 2025, meldt Rijnmond Sport.

Alemañ had nog een contract tot het einde van het huidige seizoen bij Valencia, maar toch kost hij de Rotterdammers naar verluidt geen transfersom. Volgens verschillende Spaanse media mocht hij de club ondanks zijn nog een half jaar lopende verbintenis transfervrij verlaten. 

Met het aantrekken van Alemañ hoopt Sparta tijdig in te spelen op een vertrek van Sven Mijnans. Die beschikt over een verbintenis die nog anderhalf jaar loopt, waardoor een vertrek aankomende zomer tot de mogelijkheden behoort. Ook Arno Verschueren en Joshua Kitolano zouden zich bij de nummer zes van de Eredivisie in de kijker van verschillende clubs hebben gespeeld waardoor het aantrekken van een middenvelder één van de prioriteiten voor deze winter was. 

Jørgensen en Locadia

Daarnaast blijft de Rotterdamse club nog altijd op zoek naar een nieuwe spits. Eerder dit seizoen vertrok Mario Engels naar Japan, waarna de club van trainer Maurice Steijn graag een nieuwe aanvaller aan de selectie zou toevoegen. Eerder werd Sparta al in verband gebracht met voormalig Feyenoorder Nicolai Jørgensen, maar zijn komst lijkt van de baan. Ook Jürgen Locadia, die eerder deze week halsoverkop vertrok uit Iran zou geen optie zijn, weet Voetbal International te melden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen