Arsenal en Chelsea azen op peperdure versterkingen in de winter

28 december 2022, 22:00

De Engelse topclubs Arsenal en Chelsea willen zich deze winter versterken maar zullen voor hun gedroomde aanwinsten weleens diep in de buidel moeten tasten. Koploper Arsenal hoopt zaken te doen met Shakthar Donetsk omtrent Mykhailo Mudryk. Chelsea, de nummer acht van de competitie, mengt zich in de strijd rond Enzo Fernández.

Mudryk is een 21-jarige vleugelaanvaller die dit seizoen opviel in de Champions League waarin hij drie keer tot scoren kwam. De vleugelspeler wordt door zijn club flink op waarde geschat. De Oekraïeners zouden een bedrag vergelijkbaar met de transfersommen van Jack Grealish (Manchester City) en Antony (Manchester United) in gedachten hebben. Dat zou betekenen dat Mudryk tussen de 90 en 100 miljoen euro zou moeten kosten. Volgens Sky Sports heeft de club het openingsbod van The Gunners dan ook resoluut van tafel geveegd, dat zou uitkomen op 62 miljoen euro.

Chelsea is bezig aan een matig seizoen en verzekerde zich eerder op de woensdag al van de diensten van David Datro Fofana. De twintigjarige Ivoriaan zal voor zo'n tien miljoen euro de overstap maken van het Noorse Molde FK. Daar blijft het echter niet bij, want volgens Sky Sports mengt de club zich dus ook in de strijd om de handtekening van Enzo Fernández. 

Dubbel in de prijzen

De 21-jarige Argentijn van Benfica groeide op het WK in Qatar uit tot een sterkhouder op het middenveld bij de wereldkampioen. Nadat hij het toernooi als bankzitter was begonnen knokte hij zich overtuigend naar de eerste elf, wat hem de titel van beste jonge speler van het toernooi opleverde. Fernández kostte Benfica afgelopen zomer nog twaalf miljoen euro, maar om hem nu alweer te laten gaan dienen geïnteresseerde clubs naar verluidt de minimale afkoopsom uit zijn contract op tafel te leggen. Met 120 miljoen euro zou dat een vertienvoudiging(!) van zijn waarde in amper zes maanden tijd betekenen. 

Lees ook: 'Benfica slaat astronomisch bod op WK-uitblinker Fernández af'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen