PSG kruipt door het oog van de naald tegen degradatiekandidaat

28 december 2022, 23:03   Bijgewerkt: 28 december 2022, 23:24

Paris Saint-Germain is in de slotwedstrijd van 2022 door het oog van de naald gekropen. Tegen nummer negentien RC Strasbourg leken de Parijzenaren lange tijd op weg naar duur puntverlies. Pas in de allerlaatste minuut van de blessuretijd benutte Kylian Mbappé een strafschop waardoor PSG de drie punten in eigen huis hield.

In de basisopstelling van PSG keerde onder andere verliezend WK-finalist Mbappé terug aan de aftrap. Ook Marco Verratti startte, zoals zo vaak, bij de eerste elf. De club uit Parijs maakte vlak voor de aftrap de bekend dat de middenvelder heeft bijgetekend tot 2026. Verratti is al tien seizoenen actief in het shirt van PSG. Lionel Messi zat nog niet bij de wedstrijdselectie.

Ook Neymar en Marquinhos maakten hun rentree in het Parc des Princes. De Brazilianen kenden een bijzonder teleurstellend WK en strandde al in de kwartfinale. Van die teleurstelling was tegen Strasbourg geen enkele sprake. Sterker nog: het tweetal van Seleção was na een kwartier geheel verantwoordelijk voor de openingstreffer. Neymar legte een vrije trap op het hoofd van aanvoerder Marquinhos die de bal prima binnen kopte. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor PSG, dat het spel controleerde tot aan de rust. Des te verrassender was dat Strasbourg, de nummer voorlaatst, op gelijke hoogte kwam. Nadat Adrien Thomasson de bal wilde voorzetten, zag Marquinhos de bal ditmaal via hem het verkeerde doel invliegen: 1-1.

Negatieve hoofdrol Neymar

Waar Neymar in de openingsfase nog belangrijk was met een assist, liet de aanvaller zich in de tweede helft van zijn slechtste kant zien. De vleugelspits mocht in de 63ste minuut gaan douchen, nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg na een schwalbe. Amper twee minuten daarvoor had de Braziliaan zijn eerste gele kaart ontvangen.

Mbappé redt PSG

Met tien man moest PSG puntverlies tegen de degradatiekandidaat voorkomen. De ploeg van Christophe Galtier had daar nog ruim een uur voor en bleef de bovenliggende partij. Pas in de allerlaatste secondes kreeg PSG het alsnog voor elkaar. Mbappé ontsnapte aan de verdediging en werd vastgepakt: penalty. De Fransman benutte de strafschop zelf en zorgde zodoende alsnog voor de drie punten: 2-1.