'Neymar verliet Parc des Princes direct na ontvangen rode kaart'

29 december 2022, 01:17

Paris Saint-Germain-aanvaller Neymar pakte in het thuisduel van zijn club met RC Strasbourg (2-1) een oliedomme rode kaart. De Braziliaan was hierover dusdanig kwaad dat hij direct het stadion verliet zonder af te wachten of zijn teamgenoten de wedstrijd winnend af zouden sluiten zonder hem.

Dat meldt de Franse tv-zender Canal+ na de wedstrijd. Neymar (30) hielp zijn elftal in de eerste helft nog in het zadel door de assist te leveren waaruit Marquinhos de thuisclub op voorsprong bracht. In de tweede helft liet hij zich echter gaan door binnen twee minuten twee gele kaarten te pakken. De eerste ontving hij voor een tik in het gezicht van een tegenstander, de tweede was het gevolg van een schwalbe die hij in de ogen van scheidsrechter Turpin maakte.

Video: kolderieke duikeling levert Neymar rood op bij PSG-rentree

Zijn tweede gele kaart betekende dus rood, waarna PSG met tien man verder moest terwijl het 1-1 stond. Zonder de Braziliaan kwam de club echter alsnog goed weg toen Kylian Mbappé in de absolute slotfase met een benutte strafschop alsnog zorgde dat de drie punten in eigen huis bleven.

Frans record

Neymar maakte die ontknoping dus niet meer mee. Door de rode kaart is hij aankomende zondag in ieder geval niet van de partij als zijn club het opneemt tegen RC Lens. Bovendien heeft hij na woensdag een negatief Frans record op zijn naam. De rode prent die hij ontving was namelijk alweer zijn vijfde sinds 2017. Niet één andere speler verzamelde in deze periode net zoveel rode kaarten als hij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk een scheidsrechter die ook dit soort (buitencategorie) spelers voor dit gedrag (schwalbes en maten-naaierij) aanpakt.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo is dat ! Spelbederf = direct rood en wegwezen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen