FC Den Bosch plukt piepjonge technisch manager weg bij Arsenal

29 december 2022, 17:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Den Bosch heeft Yousouf Sajjad (30) aangesteld als technisch manager. De Brit is de opvolger van Jan Gösgens, die wel aanblijft als adviseur bij de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie. 

Sajjad komt over van Arsenal, waar hij verantwoordelijk was voor de doorstroming van talenten van de jeugdopleiding naar het eerste elftal. Hij bekleedde de functie 'head of emerging talent' gedurende de afgelopen vier seizoenen in noord-Londen. Daarvoor was hij vijf jaar werkzaam bij Chelsea, waar hij het tot 'lead recruitment analyst' schopte. 

In januari begint de Brit aan zijn eerste klus buiten Engeland. Hij heeft flinke ambities met de Brabantse club. "Het is een club met groot potentieel", zegt hij in een verklaring op de website van FC Den Bosch. "We willen ons graag kwalificeren voor de play-offs om uiteindelijk kans te maken op Eredivisievoetbal", stelt hij. "Er is veel positief werk gaande binnen de club. Ik hoop dat we dat door kunen zetten naar de hoogten die de club volgens ons kan bereiken." 

Overname

Die ambities komen overeen met de Pacific Media Group. Die Amerikaanse partij is sinds afgelopen zomer eigenaar van de Bossche club. "Ik heb de laatste weken veel gesproken met de aandeelhouders over onze plannen voor de toekomst", zegt Sajjad. Hij bezocht al een aantal wedstrijden van zijn nieuwe werkgever. "De steun van de supporters is geweldig tijdens de wedstrijden en dat is deels ook wat me aantrok tot deze club", zegt hij. "Met tijd en geduld ben ik ervan overtuigd dat we de supporters kunnen bieden wat ze willen zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen