Nederlands getint Toulouse keihard onderuit in en tegen Marseille

29 december 2022, 22:52

Met Stijn Spierings, Branco van den Boomen en Thijs Dallinga in de basis is Toulouse er niet in geslaagd te winnen van Olympique Marseille. In het Stade Vélodrome werd het 6-1 voor de thuisploeg. Van den Boomen maakte vanaf elf meter wel de eretreffer voor de middenmoter in de Ligue 1.

De Nederlanders begonnen als nummer twaalf van de ranglijst aan het eerste duel van de promovendus na het WK in Qatar. Al na een kwartier kwam L'OM op voorsprong door een treffer van Valentin Rongier. Kort voor rust werd de score verdubbeld door een kolderiek eigen doelpunt van verdediger Rasmus Nicolaisen die ongelukkig in twee instanties over zijn eigen doelman Maxime Dupé kopte. 

In de tweede helft liep de thuisploeg uit naar een grotere voorsprong door een fraaie treffer van verdediger Sead Kolasinac. De Bosniër die in het verleden uitkwam voor onder meer Arsenal en Schalke 04 kreeg de bal met een gelukje mee maar bleef vervolgens uiterst koel in de zestien van Toulouse en tekende voor de 3-0. Zijn collega-routinier Dimitri Payet maakte er na een uur zelfs 4-0 van.

Van den Boomen redde vervolgens de eer nog enigszins voor Toulouse door vanaf elf meter de 4-1 overtuigend binnen te schieten. Zijn treffer bleek echter een kleine pleister op een grote wonde voor de bezoekers. Nadat Zakaria Aboukhlal werd ingebracht liep de thuisploeg door een benutte strafschop aan de andere kant van Cengiz Ünder en een fraaie treffer van invaller Nuno Tavares alsnog uit naar een ruime 6-1 overwinning. Door de winstpartij klimt Marseille naar de derde plaats in de Ligue 1, al bedraagt de achterstand op koploper Paris Saint-Germain inmiddels elf punten. Toulouse is met zestien punten voorlopig dertiende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen