FC Barcelona baalt: Real Madrid ontsnapt dankzij herstelde Benzema

30 december 2022, 23:25

FC Barcelona heeft zaterdag een overwinning nodig om 2023 af te sluiten als koploper. De ploeg van Xavi neemt het op oudjaarsdag op tegen stadsgenoot Espanyol en verovert met een zege de koppositie, die concurrent Real Madrid overnam na een late zege op bezoek bij Real Valladolid. Het werd 0-2.

Real Madrid speelde matig en kreeg nauwelijks mogelijkheden om er met de overwinning vandoor te gaan. De nummer twaalf van La Liga hield de regerend landskampioen lang op een gelijkspel, tot Sergio León een onhandige overtreding maakte in de zestien. León werd van het veld gestuurd met een rode kaart, waarna Karim Benzema mocht aanleggen vanaf elf meter. De Franse spits, die een deel van het WK miste, faalde niet en schoot zijn ploeg naar de zege. In de negentigste minuut sloeg Benzema opnieuw toe. De spits schoot raak na goed voorbereidend werd van Eduardo Camavinga.

Het verschil tussen beide ploegen bedraagt na vrijdagavond één punt in het voordeel van Real, maar FC Barcelona heeft een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg van Frenkie de Jong en Memphis Depay krijgt zodoende zaterdag de kans om het verschil weer op twee punten te brengen. Daarvoor moet stadsgenoot Espanyol worden verslagen. De tweede club van Barcelona staat op plek zeventien.

Nummer twee Real Madrid kreeg vlak voor de start van het WK voetbal in Qatar een harde dreun te verwerken. De topclub ging in de derby tegen Rayo Vallecano met 3-2 onderuit. Ditmaal slaagde de ploeg van Carlo Ancelotti erin om door het oog van de naald te kruipen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen