Frustrerende jaarwisseling voor Manchester City ondanks Haaland-record

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

31 december 2022 – Manchester City heeft een frustrerend einde van 2022 beleefd. De ploeg van Pep Guardiola kwam in eigen huis niet verder dan een tegenvallend gelijkspel tegen Everton (1-1). Daarmee werd het een vervelende middag voor The Citizens

Frustrerende jaarwisseling voor Manchester City ondanks Haaland-record

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Erling Haaland ging in eigen huis rustig door met waar hij heel het kalenderjaar al mee bezig was: scoren. Na ruim twintig minuten maakte hij zijn 21ste doelpunt van het huidige seizoen in slechts vijftien (!) wedstrijden. Daarmee had hij de productie verbeterd van anderen die topscorer werden over een heel seizoen en maakte meer goals dan verschillende clubs, bijvoorbeeld Chelsea (19) en Wolverhampton Wanderers (10).

Bekijk ookOp de absolute valreep: mooiste goal van 2022 in Premier League?

Frustrerend einde
Maar het werd toch geen knallend einde van het kalenderjaar voor Guardiola en consorten. Uit een van de weinige uitbraken kwam Everton tot een verrassende gelijkmaker. Demarai Gray kwam er met de bal uit, leek zich dood te lopen, gleed uit, maar schoot uiteindelijk heel fraai raak in de verre hoek. Hoewel Manchester City nog tot verschillende kansen kwam, scoorde het niet meer. Koploper Arsenal kan daardoor op een voorsprong van zeven (!) verliespunten komen. 

In de eerste helft leek het er ook al op dat er bepaalde frustaties waren bij het elftal van Guardiola: tot tweemaal toe ontsnapte er een speler aan een directe rode kaart (zie onder). Manchester City gaat zo met een kater de jaarwisseling tegemoet, maar veel tijd om te treuren is er niet: donderdag staat de topper met Chelsea op het programma. 


 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd