'Bij Ajax geflopte Wöber staat voor overstap naar Premier League'

1 januari 2022, 21:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maximilian Wöber maakt zich op voor een fraaie transfer naar de Premier League. De Oostenrijkse centrumverdediger gaat deze winter RB Salzburg inruilen voor Leeds United. Inmiddels zouden Wöber en RB Leipzig al een akkoord hebben bereikt met de nummer veertien van de Premier League.

Fabrizio Romano meldt zondag dat de overstap van Wöber naar The Peacocks zo goed als rond is. De Oostenrijker gaat voor ongeveer twaalf miljoen euro de overstap maken naar Leeds United. Bin die club zal hij in de tweede seizoenshelft gaan vechten tegen degradatie. De ploeg van trainer Jesse March staat slechts twee punten boven de degradatiezone.

Wöber maakte in 2017 de overstap naar Ajax, maar het avontuur in de Eredivisie verliep voor hem niet zoals gepland. Na een korte periode bij het Spaanse Sevilla kwam de 24-jarige verdediger uit bij RB Salzburg en bij die club heeft hij wel indruk kunnen maken. Dit seizoen kwam hij voor de Oostenrijkse koploper al vijftien keer in actie.

Rasmus Kristensen

Mocht de transfer naar Leeds United officieel worden zal Wöber in Engeland nog een oud-Ajacied tegenkomen. Een jaar geleden maakte rechtsback Rasmus Kristensen ook de overstap van RB Salzburg naar Leeds United, waar hij echter geen vaste basisspeler is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eerst Kristensen en nu Wöber. Ik vind het toch wel leuk om te zien dat deze jongens via een 'omweg' toch dit weten te bereiken.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wöber is niet geflopt bij Ajax. Deed het prima, alleen heeft hij bij Ajax niet echte stappen kunnen maken. Beetje te vergelijken met Schuurs.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt. Niet geflopt, maar wilde gewoon meer minuten maken en dat is begrijpelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen