Geplaagd Sampdoria wil met twee Nederlanders in de Serie A blijven

2 januari 2023, 13:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sampdoria gaat Nederlandse inbreng gebruiken om degradatie in de Serie A af te wenden. De tegen degradatie vechtende club heeft de komst van Sam Lammers al aangekondigd, terwijl volgens Voetbal International ook de deal met Bram Nuytinck (32) snel officieel zal worden.

Die berichten komen maandag naar buiten. Sampdoria is druk bezig om de selectie te versterken in de strijd om handhaving: tot dusver werden er namelijk slechts zes punten verzameld dit seizoen. Hoewel de deal formeel nog niet helemaal rond is, traint de spits wel al mee bij zijn nieuwe werkgever, zo communiceert Sampdoria. Die heeft op de clubkanalen laten weten en dus het een kwestie van tijd voordat alle partijen eruit zijn met elkaar.

Lammers werd dit seizoen door Empoli gehuurd van Atalanta Bergamo en maakte in veertien officiële wedstrijden één goal en gaf één assist, maar maakt nu dus de overstap naar Sampdoria. Ook die is op huurbasis: de verbintenis met Empoli wordt ontbonden en Atalanta leent hem het komende half jaar uit om met Sampdoria in de Serie A te blijven.   

Lees ookOpvallende namen genoemd voor spitspositie Feyenoord en PSV

Nuytinck naar Sampdoria

Ook de Nederlansde verdediger Nuytinck komt naar verluidt snel over van een andere Serie A-club: hij was wisselspeler bij de stabiele middenmoter Udinese, maar mede omdat hij een aflopend contract had, mocht hij na bijna vijf jaar trouwe dienst vertrekken. Hij moet het gat dichten dat de vertrekkende verdediger Alex Ferrari achterlaat. De oud-speler van NEC tekent tot het einde van dit seizoen, maar die wordt bij handhaving verlengd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen