PSV betaalt enkele tonnen voor keeperstalent met Ajax-verleden

2 januari 2023, 15:15

PSV gaat enkele tonnen overmaken naar Bayer Leverkusen voor de diensten van Roy Steur (17). De bijna achttienjarige keeper komt op korte termijn over van de Duitse club en traint vandaag (maandag) al mee bij de Eindhovenaren. De verwachting is dat hij morgen (dinsdag) gepresenteerd gaat worden.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad althans en kwam daarna ook via zijn management en Voetbal International naar buiten. De jeugdinternational van Oranje O18 stond in de jeugdopleiding onder contract bij Ajax, dat hem vorig jaar naar de jeugdopleiding van die Werkself zag verkassen. Aldaar was men tevreden over hem, want hij zat telkens in de hoogste beloftenteams en trainde zelfs af en toe mee met de hoofdmacht.

De 1.92 meter lange sluitpost gaat bij PSV aansluiten bij het beloftenteam en moet daar concurreren met Niek Schiks, Kjell Peersman en Tyrick Bodak, die afwisselend speeltijd krijgen in de Eerste Divisie. Als concurrent voor goalies van het eerste elftal (Walter Benitez, Joël Drommel en Boy Waterman) wordt hij volgens het regionale medium nog niet gezien.

Lees ook: PSV houdt rekening met zomers vertrek van sterkhouder

Waarom PSV hem wil overnemen, is niet bekend. Vermoedelijk zien ze toekomst in Steur en waren ze niet helemaal content met deuidige keeperstalenten. Vanuit Steur bekeken is de overstap wel logisch: Bayer Leverkusen heeft geen beloftenteam, waardoor het moeilijk was om aansluiting te vinden voor een profdebuut. In de Youth League heeft hij namens Bayer wel al speeltijd gekregen.  

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen