Zeer pijnlijk: 70 procent Kameroense jeugdspelers faalt voor leeftijdstest

2 januari 2023, 16:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Kameroense voetbal is in ernstige verlegenheid gebracht. Van de dertig spelers die werden geselecteerd voor de Onder-17-selectie voor de Afrika Cup-kwalificatie, zakten liefst 21 voor de leeftijdstest.

Fraude met persoonsgegevens is een groot probleem in Kameroen. Om die reden moesten de voor Kameroen Onder-17 geselecteerde spelers meerdere tests ondergaan. Er werd onder meer een MRI-scan van hun polsen gemaakt, waarmee de botleeftijd van de spelers werd bepaald. Bij slechts negen spelers kon worden vastgesteld dat zij daadwerkelijk jonger dan 17 jaar waren.

De Kameroense voetbalbond baalt stevig van de uitkomst van de leeftijdstests, zo blijkt uit een statement. 'Deze tests worden uitgevoerd om het knoeien met persoonsgegevens tegen, wat in het verleden het imago van het Kameroense voetbal heeft bezoedeld. De bond dringt er bij iedereen op aan, opvoeders in het bijzonder, dat de leeftijdscategorieën worden gerespecteerd', valt er te lezen. De spelers die de leeftijdstest niet hebben gehaald, zijn onmiddellijk uit de selectie gezet.

Minala

Joseph Minala is een bekend voorbeeld van een Kameroense speler die verdacht wordt van leeftijdsfraude, al is dat nooit bewezen. In 2014 plaatste Lazio, zijn toenmalige club, een foto van hem die veel stof deed opwaaien. Minala was (volgens zijn paspoort) op dat moment 17 jaar, maar zag er veel ouder uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen