Donyell Malen geldt als 'denkrichting' in zoektocht van PSV

5 januari 2023, 12:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Door het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool staat bij PSV een offensieve vacature open. In de zoektocht naar een aanvallende versterking geldt Donyell Malen volgens het Eindhovens Dagblad als 'een denkrichting'. Een terugkeer van de negentienvoudig Oranje-international is niet ondenkbaar, maar op dit moment niet aan de orde.

Duidelijk is dat PSV op zoek is naar een aanvaller met rendement. De naam van Malen viel afgelopen zomer al in Eindhoven en nu weer. De 23-jarige aanvaller werd anderhalf jaar geleden voor zo'n dertig miljoen euro verkocht aan Borussia Dortmund, waar hij nog niet helemaal uit de verf komt. Malen komt echter wel regelmatig in actie voor de Duitse topclub en is er nog niet afgeschreven.

Het liefst zou Malen als spits spelen, maar bij Dortmund wordt hij als vleugelspeler gebruikt. Mocht hij terugkeren bij PSV, dan is de kans groot dat hij ook daar vanaf de zijkant gaat spelen nu Gakpo is vertrokken en Luuk de Jong in principe onbetwist is als aanvalsleider. Of Malen een terugkeer ziet zitten, is nog maar de vraag. PSV kan hem alleen huren. Haalt de Eindhovense club hem terug, dan zal dat pas aan het einde van de winterse transferperiode gebeuren.

Meerdere aanvallers in beeld

Malen staat weliswaar op het lijstje van PSV, maar er zijn een hoop andere aanvallers die in beeld zijn bij de huidige nummer drie van de Eredivisie. De voorbije tijd vielen onder meer de namen van Jesper Karlsson (AZ), Viktor Tsygankov (Dinamo Kiev) en Ola Brynhildsen (FK Molde) genoemd. Dat PSV geïnteresseerd is in Karlsson, werd kortgeleden ontkend door algemeen directeur Marcel Brands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen