Opvallend: Bondscoach VS door het stof voor geweld na chantage

4 januari 2023, 10:45

Gregg Berhalter, de bondscoach van het nationale elftal van de Verenigde Staten, heeft een opmerkelijke statement gegeven. In een online verklaring heeft Berhalter zijn excuses aangeboden vanwege een geweldsincident uit 1991, waarin hij toegeeft zijn vrouw te hebben geschopt. Berhalter geeft bovendien aan dat hij vanwege chantage zich genoodzaakt voelde om deze verklaring af te leggen. 

In het statement stelt Berhalter dat hij en zijn huidige vrouw Rosalind, destijds allebei achttien jaar oud, toen net waren begonnen met daten. Nadat een ruzie in een bar zou zijn ontspoord, zou Berhalter fysiek zijn geworden en haar hebben geschopt. De bondscoach beschrijft het incident als "een beschamend moment waar ik tot op de dag van vandaag spijt van heb."

Hoewel het duo gezamenlijk het statement naar buiten hebben gebracht en na al die tijd dus nog steeds samen zijn, voelde Berhalter zich gedwongen om een verklaring af te leggen vanwege chantage. "Ze hadden informatie over mij die me zou neerhalen", licht de coach die beslissing toe. De voetbalbond van de VS heeft inmiddels gereageerd op de verklaring en gezegd dat de bond per 11 december op de hoogte werd gesteld van het incident, waarna er een onderzoek is gestart. Dit onderzoek is nog niet afgerond.

VS maakt indruk op WK

Onder leiding van Berhalter was de selectie van de VS afgelopen november actief op het WK in Qatar, waarin het groep B op knappe wijze wist te overleven. In de achtste finale was het Nederlands elftal onder leiding van louis van Gaal met 3-1 te sterk. Of Berhalter aan zal blijven als bondscoach van de VS is momenteel nog onduidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen