'Chelsea probeert wonderkind voor neus Arsenal weg te kapen'

4 januari 2023, 11:00

Het Oekraïense wonderkind Mykhaylo Mudryk heeft de clubs voor het uitkiezen. Arsenal leek vooraan te staan in de rij voor zijn handtekening, maar Chelsea probeert last-minute de veelbelovende transfer weg te kapen voor de neus van Arsenal, zo meldt Fabrizio Romano.

Mudryk maakte dit seizoen veel indruk bij zijn club Shaktar Donetsk met een prachtig doelpunt tegen Celtic in de Champions League als hoogtepunt. De 21-jarige aanvaller heeft zichzelf in de kijker gespeeld en Arsenal wordt al een lange tijd in verband gebracht met de jongeling. Transfergoeroe Romano berichtte in augustus al over de interesse van de Londenaren.

Honderd miljoen

"Mijn droom is natuurlijk om in de Premier League te spelen. Arsenal is een heel goed team, met een goede trainer - dus kan ik geen nee zeggen tegen Arsenal!", aldus de Oekraïner tegenover CBS Sports. Maar de transfer gaat niet zomaar plaatsvinden, clubs moeten namelijk diep in de buidel tasten voor Mudryk. "Wie Mudryk wil hebben, moet veel geld betalen. Jack Grealish is voor meer dan 100 miljoen verkocht en het niveau van Mudryk is niet lager", aldus Shaktars technische directeur Darijo Srna tegenover Marca

De linksbuiten ziet een overstap naar het Emirates Stadion zelf ook wel zitten. Hij heeft op Instagram al een aantal keer een foto geplaatst van een Arsenal-wedstrijd. Op oudjaarsdag - tijdens het duel van Arsenal tegen Brighton & Hove Albion - plaatste Mudryk een foto van Mikel Arteta en Roberto de Zerbi met de tekst 'twee top trainers'. De Zerbi is een bekende van Mudryk, ze hebben bij Shaktar samengewerkt. Volgens Romano is Srna dit weekend in London om de wedstrijd van Chelsea tegen Manchester City te bezoeken. De club uit London zal in gesprek gaan met de technisch directeur over een transfer van de middenvelder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen