'Blessure Van Dijk is erger dan gedacht, verdediger weken uitgeschakeld'

4 januari 2023, 13:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Virgil van Dijk is de komende weken niet inzetbaar voor Liverpool, zo melden verschillende Engelse media. De 31-jarige verdediger raakte dinsdagavond geblesseerd in de wedstrijd tegen Brentford en moest bij rust in de kleedkamers achter blijven. Hoewel oorspronkelijk de verwachting was dat Van Dijk snel weer op het trainingsveld zou staan, blijkt nu volgens the Times dat de blessure ernstiger is dan gedacht. 

De exacte duur van zijn afwezigheid is momenteel nog niet bekend, maar volgens de Liverpool Echo moet de club alvast rekening houden met alternatieven voor de verdediger. De hamstringblessure kan Van Dijk namelijk 'enkele weken' aan de kant houden, zo stelt de krant. 

Ook trainer Jürgen Klopp gaf na afloop van de wedstrijd aan zich geen zorgen te maken over de Nederlander. "Het was geen blessure, hij voelde alleen wat spanning op zijn spieren." Hoewel in de Engelse media werd gespeculeerd dat Van Dijk vanwege tactische redenen naar de kant was gehaald, gaf de trainer aan dat de pijn aan zijn hamstring toch de voornaamste reden was. "Hij zei dat hij zich prima voelde, maar ik heb hem duidelijk gemaakt dat we geen risico's nemen", aldus Klopp.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen