'Lijnders stak stokje voor megatransfer Nkunku naar Liverpool'

4 januari 2023, 13:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool had afgelopen zomer de uitgelezen mogelijkheid om Christopher Nkunku te kopen, maar door assistent-trainer Pepijn Lijnders is dit niet doorgegaan. De Franse aanvaller van RB Leipzig staat momenteel op het punt om naar Chelsea te gaan voor een slordige zeventig miljoen euro, maar dit had dus heel anders kunnen lopen.

De Nederlandse assistent-trainer, die in hoog aanzien staat bij hoofdtrainer Jürgen Klopp, krijgt steeds meer zeggenschap bij Liverpool. Het afketsen van deze transfer is daar een voorbeeld van. Dat schrijft de Daily Telegraph over het opvallende verhaal. Liverpool is al langer op zoek naar aanvallende versterkingen en had dus Nkunku, die vorig jaar verkozen werd tot speler van het jaar in de Bundesliga, op het oog. Lijnders zou persoonlijk echter ontevreden zijn over de komst van de aanvaller, waardoor de transfer niet doorging. 

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano heeft Chelsea inmiddels al een akkoord bereikt met Leipzig en Nkunku over de transfer. De Fransman gaat volgens de Italiaan vanaf aankomende zomer op Stamford Bridge voetballen. Liverpool daarentegen zit momenteel niet ruim in de aanvallende mogelijkheden. Diogo Jota, Firmino en Luis Díaz zijn allemaal geblesseerd. Gelukkig voor Jürgen Klopp en zijn assistent Lijnders heeft Liverpool wel de strijd gewonnen voor de diensten van Cody Gakpo. Lijnders heeft een opvallend grote vinger in de pap. Bij de laatste drie grote aankopen - Luis Diaz, Darwin Nunez en Cody Gakpo - heeft de assistent-trainer hoogstpersoonlijk akkoord gegeven.

Lees ook: 'Ongeslagen' Botman oogst lof na fantastische statistieken bij Newcastle

Nkunku is een van de belangrijkste spelers in het elftal uit Leipzig, vorig seizoen was hij betrokken bij 55 doelpunten in 52 wedstrijden. Dit seizoen staat hij op 21 treffers in 23 duels. Hij moest het WK helaas aan zich voorbij laten gaan door een blessure, hij hoopt aan het einde van januari weer fit te zijn. Nkunku speelde in de jeugd van PSG en ging in 2019 voor dertien miljoen euro naar Leipzig.

 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen