Atalanta dankt Koopmeiners, die voor een knappe statistiek zorgt

4 januari 2023, 20:32

Teun Koopmeiners heeft zich woensdagmiddag van zijn beste kant laten zien bij Atalanta Bergamo. Hoewel de huidige nummer zeven van Italië op bezoek bij Spezia genoegen moest nemen met een gelijkspel, kan de middenvelder van het Nederlands elftal terugkijken op een sterk optreden. Niet alleen verzorgde Koopmeiners de assist voor de late 2-2. Ook creëerde hij liefst acht kansen. Dat lukte dit seizoen nog geen enkele andere speler in de Serie A.

Na de teleurstellende achtste plaats in het afgelopen seizoen hoopte Atalanta Bergamo dit seizoen weer een serieuze rol van betekenis te kunnen spelen in de top van de Serie A. Maar de ploeg van Hans Hateboer, Marten de Roon en Koopmeiners kon in de eerste seizoenshelft weinig potten breken. Van de laatste vijf wedstrijden voor de start van het WK in Qatar werden er slechts twee gewonnen. Daardoor ging de ploeg uit Bergamo als nummer zeven van de competitie de winterstop in.

Atalanta Bergamo had woensdagmiddag moeten winnen om de Champions League-plekken niet verder uit het zicht te zien raken. Maar op bezoek bij laagvlieger Spezia kwam het dus niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daarmee mocht Atalanta Bergamo overigens nog van geluk spreken, want het zag er heel lang naar uit dat het zonder punten terug huiswaarts zou keren. Spezia begon uitstekend aan de wedstrijd en opende al na acht minuten de score. Een kwartier voor het rustsignaal maakte M'Bala Nzola er zelfs 2-0 van. Een smet op de goede eerste helft was het uitvallen van Jeroen Zoet. De goalie moest zich al na achttien minuten laten vervangen.

Comeback

Atalanta, waar De Roon en Koopmeiners een basisplaats hadden en Hateboer op de bank zat, moest in de tweede helft dus uit het bekende andere vaatje tappen. En dat deed het, al duurde het tot minuut 77 voordat de aansluitingstreffer viel. Die kwam op naam van Rasmus Höjlund, waarna Mario Pascalic zijn ploeg op aangeven van Koopmeiners in de tweede minuut van de blessuretijd nog een punt bezorgde. Daar schiet Atalanta weinig mee op. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini is virtueel de nummer zeven van de Serie A. De achterstand op nummer vier Juventus, dat later vanavond nog in actie komt tegen Cremonese, bedraagt drie punten.