Daley Blind verrast met sensationele move naar Bayern München

5 januari 2023, 07:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind gaat zijn carrière vervolgen bij Bayern München. De 32-jarige verdediger is al onderweg naar Zuid-Duitsland, zo weet De Telegraaf te melden. Blind is deze donderdag op Schiphol gesignaleerd, waar hij om 07.05 uur het vliegtuig naar München heeft gepakt. Daar zal hij zijn handtekening zetten onder een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor een extra jaar.

Blind mag zich spoedig speler van Bayern München noemen. Als de Oranje-international de medische keuring doorkomt, dan kan hij zich meteen bij zijn nieuwe teamgenoten voegen. De leiding van de Duitse topclub wil dat Blind vrijdag al met de selectie meereist naar het trainingskamp waar de ploeg van trainer Julian Nagelsmann zich gaat voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Bayern trekt Blind aan als vervanger van Lucas Hernández, die gedurende het WK een ernstige knieblessure opliep en de komende maanden niet in actie zal komen. Dankzij de contacten tussen zaakwaarnemer Kees Vos en technisch directeur Hasan Salihamidzic kwam de routinier op de radar van Der Rekordmeister terecht. Blind is een goedkope optie voor Bayern, daar hij sinds zijn contractontbinding bij Ajax transfervrij is.

Droomoplossing

Voor Blind is de stap naar Bayern een droomoplossing. De linksback, die ook als centrale verdediger en controlerende middenvelder uit de voeten kan, gaat na Manchester United en Ajax voor de derde keer bij een Europese topclub aan de slag. De afgelopen weken werd hij voornamelijk in verband gebracht met Antwerp, terwijl er ook concrete aanbiedingen uit Engeland en Spanje waren.

Blind vertrok onlangs bij Ajax nadat hij op een zijspoor was beland. Waar de linksback onder Erik ten Hag jarenlang onbetwist was, zette Alfred Schreuder hem vlak voor de WK-break op de bank. Net als enkele oud-teamgenoten (Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt) maakt hij nu de stap naar Bayern, waar hij de komende maanden gaat strijden voor onder meer de Duitse titel en de eindzege in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

veel beter als naar antwerp gaan..wel meer concurentie

ChrisGeuze14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal de plek van Davies wel warm moeten houden. Opbouwend nog wel aardig maar verdedigend toch vrij zwak…

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste oplossing voor alle partijen en voor de sentimenteelste Blindfans. Laat Daley het daar maar zien. Ajax kan nu verder met vernieuwing, nu nog effe Schreuder het voordeel van de twijfel geven.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bijzonder.. en dan dus daar op de bank of tribune plaatsnemen.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar wel cachen.

Janko
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of hij krijgt een turbo ingebouwd voor zijn snelheid😂

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blind kan het niveau van Bayern niet aan denk ik. Hij is trager geworden. Bij Ajax speelde hij soms dramatisch

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen