Thierry Henry neemt het initiatief en staat open voor promotie

6 januari 2023, 09:31

De Belgische voetbalbond hoeft in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach niet ver te zoeken. Thierry Henry staat ervoor open om Roberto Martínez op te volgen, zo onthult Het Laatste Nieuws.

Henry heeft de Rode Duivels inmiddels informeel laten weten dat hij openstaat voor de vrijgekomen baan. Op dit moment is de voormalig aanvaller nog assistent-bondscoach bij de Belgische nationale ploeg. Die functie bekleedt hij sinds 2021, terwijl hij tussen 2016 en 2018 ook al deel uitmaakte van de staf.

Volgens bovengenoemde krant is Henry geen grootverdiener. In zijn eerste periode streek hij jaarlijks 'slechts' 100.000 euro op. Dat bedrag stak hij bovendien niet in eigen zak, maar werd gedoneerd aan goede doelen. Als analist verdient hij een stuk meer. Bij Sky verdiende hij naar verluidt zo'n 5 miljoen euro per jaar. Tegenwoordig werkt hij bij CBS, waar het salaris wat lager zou liggen.

De steun van de spelersgroep lijkt Henry in elk geval te hebben. Romelu Lukaku sprak kortgeleden de hoop uit dat de Fransman de nieuwe bondscoach zou worden, waarna ook Toby Alderweireld pleitte voor Henry als vervanger van Martínez "Henry heeft in zijn loopbaan als speler alles gewonnen wat je kunt winnen", zei Alderweireld bij VRT. "Bovendien kent hij onze selectie, dat is toch belangrijk. Ik snap dat er verjonging nodig is, maar je moet ook weten wat de huidige generatie nog kan. Henry zou wat dat betreft de ultieme oplossing zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen