Daar is 'ie dan: Ajax legt nieuwe keeper Rulli voor langere tijd vast

6 januari 2023, 20:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Geronimo Rulli is officieel de nieuwe keeper van Ajax. Zijn komst was al nagenoeg zeker, maar vrijdagavond werd hij door de Amsterdamse club gepresenteerd. De dertigjarige Rulli tekende een contract tot medio 2026 (drieënhalf seizoen) met de optie voor nog een extra jaar.

Rulli was de eerste seizoenshelft nog de eerste keeper van Villarreal, maar kon voor acht miljoen euro toch worden overgenomen van de nummer zeven van La Liga. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen tot maximaal tien miljoen, zo maakte Ajax zelf bekend. Rulli was sinds 2020 keeper van Villarreal en speelde eerder in zijn loopbaan voor onder meer Real Sociedad, Manchester City en Montpellier. 

Ajax was al langere tijd op zoek naar een nieuwe keeper. De club was tevreden over Remko Pasveer, maar gezien zijn leeftijd (39), die van Maarten Stekelenburg (40) en de twijfels over de kwaliteiten van de veel jongere Jay Gorter (22) was de behoefte aan een versterking onder de lat groot. Trainer Alfred Schreuder bevestigde vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie al dat Rulli direct de eerste keeper zal zijn.

Hoe snel Rulli, die zich na afgelopen maand als reservedoelman van de Argentijnse nationale ploeg wereldkampioen mag noemen, zijn debuut kan maken, is nog de vraag. De Argentijn zal gaan spelen met rugnummer 12. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

8/10 miljoen is te overzien. Hoop dat het wat is..

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou, laat het maar zien dan.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch is de prijs dan een stuk beter dan de eerste berichten van 15 tot 20 miljoen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen