Van Nistelrooij verrast: Verdedigende wijziging in de basis tegen Sparta

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 januari 2023 – Ruud van Nistelrooij kiest in de wedstrijd tegen Sparta voor Jarrad Branthwaite en Armando Obispo in de basis als centraal duo. André Ramalho moet hierdoor op de bank plaatsnemen. Jordan Teze en Philipp Max maken de verdediging compleet, terwijl Xavi Simons op het middenveld plaatsneemt bij de Eindhovenaren. 

Van Nistelrooij verrast: Verdedigende wijziging in de basis tegen Sparta

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De basisplaats van Brantwaithe is opvallend, omdat het Eindhovens Dagblad eerder vandaag al meldde dat de basisopstelling van PSV voor de tweede seizoenshelft grotendeels vast stond. Voor de ervaren Ramalho zal zijn plek op de bank naar verwachting dan ook een flinke teleurstelling zijn.

Omdat Luuk de Jong inmiddels weer volledig is hersteld van de blessure die hem in de eerste seizoenshelft lang aan de kant hield, schuift Simons terug richting het middenveld. Hij neemt daardoor plaats op de nummer '10' positie, terwijl Ibrahim Sangaré en Joey Veerman daarachter als verdedigende middenvelders zijn gepositioneerd. Dit gaat ten koste van Erick Gutiérrez en Guus Til, die op de reservebank plaatsnemen.

In de voorhoede keert Noni Madueke terug in de basis als linksbuiten, terwijl Anwar El-Ghazi als rechtsbuiten De Jong van voorzetten moet voorzien. Ismael Saibari, die in de eerste seizoenshelft zijn doorbraak beleefde in het eerste, moet hierdoor naast Til en Ramalho op de bank plaatsnemen.

Opstelling PSV: Benítez; Teze, Branthwaite, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Simons; Madueke, De Jong, El Ghazi.


  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    PSV

    gerelateerd