Onbegrip bij Besiktas na actie Weghorst: "Niet zomaar vertrekken"

8 januari 2023, 10:15   Bijgewerkt: 8 januari 2023, 10:21

Besiktas is verbaasd over de wijze waarop Wout Weghorst zaterdagavond in het nieuws kwam. De spits wordt in verband gebracht met een transfer naar Manchester United en leek tegen Kasimpasa alvast afscheid te nemen van de fans. Daar keek technisch directeur Ceyhun Kazanci van op.

"Ik begrijp eerlijk gezegd niet dat Weghorst afscheid nam van de fans", verklaarde Kazanci na afloop in gesprek met het Turkse medium Fanatik. "Hij speelt op dit moment bij Besiktas. Zijn contract loopt pas aan het einde van dit seizoen af. Als Manchester United, of welk team dan ook, Weghorst wil halen zullen ze eerst contact moeten zoeken met Burnley. Daarna zal Burnley pas met ons in gesprek gaan."

Lees ook: 'Ten Hag haalt Weghorst per direct naar United

Ook als Burnley de Oranje-international graag zou verkopen aan United, is het nog geen uitgemaakte zaak. "Dan kunnen wij akkoord gaan, maar we kunnen ook kiezen om hem tot het einde van het seizoen te laten blijven. Weghorst kan niet zomaar vertrekken. Daar zal iets voor ons tegenover moeten staan. Burnley zal bijvoorbeeld een deel van de transfersom aan ons af moeten staan. Dit kan een lastige situatie opleveren, maar we zullen altijd praten."

Manchester United

Weghorst (30) werd zaterdagavond door Foot Mercato en de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano in verband gebracht met United. Daar is manager Erik ten Hag nog op zoek naar een extra aanvaller. Weghorst staat eigenlijk nog onder contract bij Burnley, dat hem dit seizoen dus verhuurd aan Besiktas. De negentienvoudig international ligt bij Burnley vast tot medio 2025 en ziet een transfer naar United zitten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Ten Hag is ook compleet van het padje door zelfs maar aan Wout "Buitenzorg" Weghorst te denken. Een zeer beperkte spits met veel energie maar daar stopt het dan ook. MU onwaardig !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen