Pijnlijk: Blind wilde zijn carrière eigenlijk afsluiten bij Ajax

8 januari 2023, 21:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind (32) was van plan om zijn carrière te beëindigen bij Ajax. De verdediger keerde in 2018 terug van Manchester United in de Johan Cruijff Arena en als er niets geks gebeurd was, dan wilde hij daar ook zijn loopbaan afsluiten. Deze winter trok hij echter transfervrij naar Bayern München na een bijzondere rel rondom zijn persoon.

"Hij was teruggekomen bij Ajax om daar te eindigen, dit was niet de weg die hij uitgestippeld had", vertelde vader Danny Blind zondagavond bij Ziggo Sport over de transfer van zijn zoon. "Daar zeg ik helemaal niets geks mee volgens mij." Over het waarom het toch tot een breuk kwam en Blind jr. dus niet het laatste deel van zijn loopbaan volledig bij Ajax doorbrengt (al kan hij in theorie nog wel terugkeren bij Ajax), daar wilde zijn vader niets over zeggen.

"Nee, daar ga ik niet over uitweiden. Dat moet hij zelf nog maar een keer doen als hij dat wil om te zeggen waarom het zo is gegaan. (…) Dat moet ik hier niet doen. Dat moet niet een vader of agent naar buiten brengen", wilde Blind sr. er verder niet al te veel over kwijt. "Daley moet daar wat over zeggen als hij dat wil." Volgens Blind sr. is deze fraaie transfer in elk geval geen lange neus naar Ajax.

Wel is het een mooie kans voor de ervaren verdediger. "Bayern is een van de beste clubs ter wereld. Een van de best geleide clubs, goed georganiseerd. Hij had meerdere opties in ook grote voetballanden, maar als Bayern München zich meldt, dan is de keuze niet zo moeilijk", aldus Blind sr. over de overgang van zijn zoon. "Het is overduidelijk hoe dit is gelopen: Lucas Hernandez van Bayern München is geblesseerd geraakt. Daar heeft men een alternatief voor gezocht."

Lees ookVertrek zoon Daley woog mee bij Danny Blind: "Maar was niet dé reden"

Tevens benadrukte hij nogmaals dat er geen één op één relatie was tussen zijn niet terugkeren in de raad van commissarissen bij Ajax en het vertrek van Blind jr. "Nee, het ene heeft niet expliciet met het andere te maken", herhaalde hij zich. Wel gaf hij eerder toe dat de soap rond zijn zoon de deur wel meer dicht dan open gooide. "Maar op het moment dat ik mijn keuze maakte, was er nog geen aanleiding om te denken dat Daley weg zou gaan bij Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stemmingmakerij? Tja het is de mening van slechts 1 analist, maar in Nederland denk ik dat de analisten over het algemeen ook wel de topspelers eruit kunnen vissen en wie dat niet is. Is toch een alarmbel die je niet zomaar zou moeten negeren als het om miljoenen gaat.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet alleen bij Ajax hoor. Ook over andere clubs komen vaak berichten langs met insinuaties en noem maar op. De media fokken de boel behoorlijk op bij clubs of spelers waar, om het maar zo te zeggen, "iets mee is". We weten allemaal verdomd goed dat clubs en spelers regelmatig onderuit worden gehaald of dat er blijkbaar heel erg nodig een bericht moet verschijnen van vertrokken spelers die nog even wat na te trappen hebben. Ik noem dat stemmingmakerij ja. Buiten dat vind ik persoonlijk Blind geen topspeler meer. Hij heeft flink aan verdedigende snelheid ingeboet. Dat gezegd hebbende heeft hij wél nog steeds een prima pass in huis.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel stemmingmakerij weer rond Ajax.

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi. toch?

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fok off imbeciel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen