Besiktas weerlegt geruchten en komt met statement Weghorst

9 januari 2023, 15:30

Besiktas is maandagmiddag met een statement naar buiten gekomen over de situatie rond Wout Weghorst. De spits staat hoog op het verlanglijstje van Erik ten Hag, die hem graag naar Manchester United wil halen. Daar heeft men bij de Turkse topclub echter nog niets over gehoord.

Weghorst heeft zelf al groen licht gegeven voor een stap naar United, dat na het vertrek van Cristiano Ronaldo een vacature heeft in de aanval. Tijdens de wedstrijd tegen Kasimpasa was Weghorst trefzeker en nam hij zijn doelpunt al min of meer afscheid van de supporters. Besiktas wil vooralsnog echter niets weten van een vertrek van de spits, die momenteel wordt gehuurd van het Engelse Burnley.

Lees ook: Wisselende reacties op United-transfer Weghorst: "Gevaarlijke zet"

'Er was binnen de club behoefte aan een verklaring', is te lezen op de website van Besiktas. 'De geruchten dat er een vertrek-clausule van 2,5 miljoen euro in het contract staat in onjuist. Het nieuws dat Weghorst onze club dinsdag al gaat veralten, klopt ook helemaal niet. Weghorst is nog gewoon speler van Besiktas. Wij zullen van ons laten horen als er ontwikkelingen zijn in deze kwestie.'

Premier League

Weghorst (30) moet het spitsenprobleem van Ten Hag oplossen. United wil hem tot het einde van dit seizoen huren van Burnley, dat hem in de zomer eventueel definitief kan slijten aan de topclub. Burnley moet echter eerst tot overeenstemming komen met Besiktas. Die grootmacht uit Istanbul zal Weghorst niet zomaar laten gaan. Hij was dit seizoen al goed voor negen doelpunten en vier assits.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen