Driessen bekritiseert 'laconieke' Schreuder: "Dit moet hij weten"

9 januari 2023, 18:30   Bijgewerkt: 9 januari 2023, 23:57

Valentijn Driessen heeft kritiek geleverd op de houding van Alfred Schreuder. De Ajax-trainer staat onder flinke druk nu de Amsterdammers vier Eredivisie-wedstrijden op rij niet hebben gewonnen. Desondanks oogt Schreuder allesbehalve in paniek, wat door Driessen als 'laconiek' wordt ervaren.

Ajax hervatte de Eredivisie afgelopen zondag met een 1-1 gelijkspel tegen NEC. Mede door de afwezigheid van Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus startten de Amsterdammers niet in hun sterkste opstelling. Hele grote veranderingen ten aanzien van de laatste wedstrijden voor de winterstop, waarin Ajax punten verspeelde tegen PSV (1-2), Vitesse (2-2) en FC Emmen (3-3) waren er echter niet. Al was het opvallend dat Calvin Bassey op de linksbackpositie de voorkeur kreeg boven Owen Wijndal en Devyne Rensch als centrale verdediger startte.

Driessen laat in de podcast Kick-off van De Telegraaf zijn licht schijnen over de mislukte herstart van Ajax en de rol van Schreuder in het bijzonder. "Als trainer moet je rustig blijven, kijken wat er daadwerkelijk allemaal gebeurt en je niet gek laten maken door de buitenwacht. Maar hij geeft ook het beeld dat het hem eigenlijk niet interesseert wat er gebeurt, wat er wordt geschreven, gezegd en gedaan. Als je naar Daley Blind kijkt, dan gaat het ook over interne zaken. Dan kun je het wel hebben over de buitenwacht, maar dat is fout gelopen en daar is de communicatie heel slecht geweest. Die beeldvorming zorgt ervoor dat mensen op de tribune roepen en schreeuwen dat Schreuder eruit moet."

Laconiek

Een corrigerende tik van bovenaf is volgens Driessen niet nodig. "Als dat nodig zou zijn, dan hoort hij geen trainer van Ajax te zijn. Dit moet hij weten. Het hoort bij de job: het verkopen van de club, ook als het wat slechter gaat. Dan moet hij uitleggen waarom het slechter gaat. Leg het gewoon goed en duidelijk uit. Laconiek vind ik een goed woord; hij neemt het veel te licht op. Dat geeft een volledig verkeerd beeld naar de buitenwacht", besluit Driessen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen vind ik een lul, maar de niets-aan-de-hand-houding van Schreuder daar word ik helemáál niet goed van. 🖕

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is ook niets aan de hand. Zo worden hopelijk geen prijzen gepakt. Schreuder moet blijven!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen