'FIFA-regels zitten naar versterking zoekend Feyenoord in de weg'

9 januari 2023, 20:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft deze winter tevergeefs een lijntje uitgegooid naar Jan Paul van Hecke, zo meldt 1908.nl. De Rotterdammers hadden de 22-jarige centrale verdediger van Brighton & Hove Albion op het oog als tijdelijke vervanger van Gernot Trauner, maar de FIFA-regels zaten een huurtransfer in de weg.

Feyenoord heeft de komst van Van Hecke uit het hoofd moeten zetten omdat Brighton al het maximale aantal van acht huurlingen buiten de landsgrenzen heeft bereikt. De interesse van de Rotterdamse club in de Nederlandse centrale verdediger was concreet, want Arne Slot sprak volgens bovengenoemd medium reeds met Van Hecke over een tijdelijke overgang.

Duidelijk is dat Feyenoord naarstig op zoek is naar een nieuwe centrale verdediger, al heeft de komst van een middenvelder de hoogste prioriteit. De Rotterdammers hopen de vervanger van Trauner op huurbasis naar De Kuip te halen, daar het beschikbare transferbudget waarschijnlijk wordt gebruikt voor een versterking voor het middenveld.

Van Hecke brak bij NAC Breda door als voetballer en werd in 2020 gekocht door Brighton. Hoewel de verdediger inmiddels enkele wedstrijden in het eerste elftal van de Engelse club heeft gespeeld, heeft hij de laatste jaren zijn speelminuten vooral bij andere clubs gemaakt. In het seizoen 2020/21 kwam hij op huurbasis uit voor sc Heerenveen, vorig seizoen werd Van Hecke uitgeleend aan Blackburn Rovers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen