'Zorgen bij Bayern München over herstel horrorblessure Neuer'

10 januari 2023, 13:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München is de opties aan het overwegen voor de vervanging van Manuel Neuer op de lange(re) termijn. De doelverdediger ligt zeker de rest van dit seizoen uit de roulatie vanwege een beenbreuk, maar er gaan geluiden dat het herstel minder soepel loopt dan gepland. Bovendien zou de breuk behoorlijk gecompliceerd zijn en het zou nog onduidelijk zijn of hij überhaupt nog terugkeert.

Daarover schrijven diverse Duitse media dinsdag. Zowel BILD als Sport1 weet dat er binnen Bayern München serieuze twijfels zijn over hoe snel Neuer kan terugkeren bij Der Rekordmeister en of hij ooit nog zijn oude niveau kan halen. De revalidatie van de inmiddels bijna 37-jarige goalie gaat moeizamer dan gedacht, omdat de beenbreuk gecompliceerder is dan aangenomen werd.

Mede daarom probeert Bayern München de potentiële vervanger langer vast te leggen. Yann Sommer (34) is de hoofdkandidaat, maar waar het er eerder nog op leek dat hij bijna binnen was, doet Borussia Mönchengladbach inmiddels wat moeilijker. Zij willen naar verluidt het dubbele ontvangen van de eerder genoemde vijf miljoen euro, wat gezien Sommers aflopende verbintenis een fors bedrag is.

Lees ook: Bayern zit Ten Hag dwars met oplossing voor zware blessure Neuer

Bayern heeft nog altijd de ambitie om een vervanger van Neuer binnen te halen en zou Sommer zelfs tot en met de zomer van 2025 willen vastleggen. Dat wijst op de bevestiging van de geruchten dat er twijfels zijn over de loopbaan van de ervaren sluitpost. Sven Ulreich en Johannes Schenk worden in principe niet gezien als structurele eerste keepers voor een hele seizoenshelft of mogelijk nog langer, waardoor de club actief blijft op de transfermarkt. Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), Bounou (Sevilla), Keylor Navas (Paris Saint-Germain), Emiliano Martínez (Aston Villa) of het terughalen van de verhuurde Alexander Nübel (aan AS Monaco) zijn alternatieven. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen