Schreuder rekent niet op Brobbey: wie dan in de spits bij Ajax?

11 januari 2023, 07:35

Ajax was er alles aan gelegen het tweede deel van dit seizoen goed te beginnen, maar de ploeg van Alfred Schreuder krijgt in de tweede week van januari meteen al wat tegenslagen te verwerken. De Amsterdammers konden in hun eerste wedstrijd tegen NEC geen beroep doen op Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Mohammed Kudus. Bovendien viel Brian Brobbey geblesseerd uit. Schreuder rekent voor het bekerduel met FC Den Bosch niet op de jonge spits. Welke alternatieven heeft de oefenmeester achter de hand?

Ajax baarde afgelopen zomer opzien door Brobbey definitief terug te halen naar Amsterdam. De centrumspits had de recordkampioen een jaar eerder immers nog transfervrij ingeruild voor RB Leipzig. Maar nadat Brobbey in de tweede helft van het vorige seizoen al op huurbasis actief was in de Johan Cruijff ArenA, telde Ajax in de zomer bijna twintig miljoen euro neer om hem definitief terug te halen. De terugkeer van Brobbey deed de nodige wenkbrauwen fronsen. In de eerste seizoenshelft bewees Brobbey echter dat Ajax veel plezier aan hem kán beleven. Hij was in de Eredivisie al acht keer trefzeker.

Bij de 20-jarige spits gaat het echter nog té vaak over zijn fitheid. Niet gek, want Brobbey maakte dit seizoen vooralsnog pas één keer de negentig minuten vol. Dat was in de thuiswedstrijd tegen PSV, waarin Brobbey geen vuist kon maken tegen de Eindhovense defensie en uitgerekend zijn concurrent voor de enige Amsterdamse treffer zorgde. Lorenzo Lucca maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Pisa naar Ajax. De regerend landskampioen van Nederland heeft een optie tot koop van tien miljoen euro. Het is echter de vraag of zij die gaat lichten. Lucca hoeft vooralsnog niet op heel veel speeltijd te rekenen, al was hij in de 93 Eredivisie-minuten die hij kreeg wel tweemaal trefzeker.

Lees ook: Twijfels over spitspositie Ajax; Schreuder probeerde Lucca op links

Of Ajax toekomst ziet in de samenwerking met Lucca, zal vanavond moeten blijken. Bij absentie van Brobbey en Kudus, die in de eerste seizoenshelft regelmatig als spits opereerde, is Lucca de logische eerste keus. Mocht de boomlange Italiaan aan de aftrap verschijnen, is dat voor het eerst sinds zijn entree in Nederland. Schreuder kan echter ook terugvallen op Dusan Tadic. Je zou bijna vergeten dat Schreuder, ondanks de komst van Brobbey, in eerste instantie voor Tadic koos als diepste aanvaller. Op die positie heeft de Serviër in het verleden veel indruk gemaakt, maar het werd in de eerste wedstrijden van dit seizoen duidelijk dat Ajax behoefte heeft aan een ander type spits.

Jong Ajax

Schreuder heeft ook Christian Rasmussen nog achter de hand. De 19-jarige Deen arriveerde in 2019 in Amsterdam, maar moest tot afgelopen zondag wachten op zijn debuut in de hoofdmacht. Rasmussen is bij Jong Ajax bezig aan een goed seizoen. In negentien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie was hij acht keer trefzeker. Schreuder vertelde in gesprek met Ajax TV echter dat hij niet van plan is zijn elftal flink op de schop te gaan gooien tegen FC Den Bosch. Een basisplaats voor Rasmussen lijkt daarom niet aannemelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tadic Bergwijn links en Chico op rechts maar Schreuder beslist anders misschien die Italiaan op links !

Sjakie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is maar 1 goede spits bij Ajax op dit moment namelijk Bergwijn, die heeft daar meer gestaan. Creërt zelf zijn kansen mocht het nodig zijn en is heel balvast en snel.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit verkeerd ook in de vorm van zijn leven 🤔🤔

Sjakie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet maar Brobbey en Lucca komen pas kijken, Ajax zit slecht in de spitsen, Conceicao is goed op rechts, Tadic op links vandaar Bergwijn voor de spits positie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen