Ajax opgepast: FC Twente blijft winnen, ook in de KNVB Beker

10 januari 2023, 20:37

FC Twente heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. De Tukkers waren op eigen veld een maatje te groot voor Telstar: 3-1. Daan Rots was met twee doelpunten in de eerste helft de gevierde man bij de huidige nummer vier van de Eredivisie.

Wie FC Twente zegt, zegt toch al snel Ramiz Zerrouki. Niet alleen omdat de middenvelder ook dit seizoen zeer belangrijk is voor de ploeg van Ron Jans. Oók omdat hij in de concrete belangstelling staat van Feyenoord. FC Twente leek in eerste instantie opnieuw 'nee' te zeggen tegen een transfer van Zerrouki naar Rotterdam, maar de clubs zouden inmiddels toch weer met elkaar in gesprek zijn gegaan. In de bekerwedstrijd tegen Telstar was hij in ieder geval niet van de partij. Dat gold ook voor Joshua Brenet.

Lees ook: Jans steunt Zerrouki ondanks ziekmelding

Zonder de twee sterkhouders waren de Tukkers desondanks een maatje te groot voor Telstar, de huidige nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie. De openingstreffer liet echter lang op zich wachten. FC Twente kreeg via onder andere Sem Steijn en Virgil Misidjan goede mogelijkheden om de score vroeg te openen, maar telkens lag doelman Ronald Koeman Jr. in de weg. In minuut 37 was het alsnog raak voor de thuisploeg: Rots tikte binnen op aangeven van Steijn. De teams leken met een 1-0 tussenstand te gaan rusten, ware het niet dat Rots er een paar minuten voor het rustsignaal als de kippen bij was om ook de 2-0 binnen te tikken.

Daarmee was de wedstrijd na 45 minuten eigenlijk al gespeeld. Dat dachten ze bij de thuisploeg ook, want die ging in de tweede helft in een paar versnellingen minder spelen. Telstar was echter niet bij machte om FC Twente in de verlegenheid te brengen. Als de nummer vier van de Eredivisie het tempo opschroef, was het meteen gevaarlijk. Dat resulteerde na twintig minuten spelen in de tweede helft in de 3-0 van Misidjan. Een minuut later lag de bal ook aan de andere kant in het net. FC Twente stond te slapen bij een hoekschop en daarvan kon Thomas Oude Kotte profiteren.

Ajax

Maar wie dacht dat de 3-1 de aanzet zou zijn voor een zinderende slotfase, kwam bedrogen uit. Telstar drukte FC Twente weliswaar heel even achteruit, maar een vierde Enschedese treffer hing desondanks meer in de lucht dan de aansluitingstreffer. Er werd in de slotfase echter niet meer gescoord. Het bleef bij 3-1 en daarmee deed FC Twente wat het moest doen, namelijk 'gewoon' winnen. De ploeg van Jans houdt het goede gevoel vast en dat is maar goed ook. Zaterdag wacht immers de kraker tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers hebben momenteel slechts één puntje meer…

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo man ze zetten dat telstar fff weg met 3 -1 . Dat kan alleen twente

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen