United-legende lovend over komst Weghorst: "Een hele interessante speler"

12 januari 2023, 18:54

Patrice Evra ziet de komst van Wout Weghorst naar Manchester United wel zitten. De voormalig linkback van The Red Devils verwacht dat trainer Erik ten Hag met de komst van Weghorst eindelijk zijn gewenste aanvallende versterking te pakken heeft en ziet de 30-jarige Nederlander wel slagen in Manchester. In een gesprek met Betfair gaat Evra dieper in op zijn verwachtingen van Weghorst.

"Hij is niet alleen een doelpuntenmaker. Het is duidelijk dat Ten Hag meer controle wil hebben over de wedstrijden", stelt de Fransman. "Het probleem van United is op dit moment dat ze niet in staat zijn om wedstrijden negentig minuten lang te controleren. Spelers als Weghorst zorgen ervoor dat je op adem kunt komen als je onder druk staat. Als je hem aanspeelt door de lucht, zal hij de bal bij zich houden of een assist geven. Zowel op tactisch als technisch vlak zie ik hem als een heel interessante speler voor United", aldus Evra, die zelf tot 273 wedstrijden voor de club kwam.

Toch wil de oud-voetballer niet op de zaken vooruit lopen. "Maar laten we eerst wachten tot hij een United-shirt draagt. Als buitenlandse speler zul je altijd beoordeeld worden op je prestaties in de Premier League." Een vergelijking met Weghorst is voor Evra niet lastig. "Als speler doet hij me een beetje denken aan Olivier Giroud en dat is een goed teken. Hij speelt met zijn rug naar het doel toe, heeft veel uithoudingsvermogen, is fysiek sterk en kan een bal vasthouden. Hij weet precies hoe hij in de punt van de aanval moet spelen. Spelers als Marcus Rashford en de rest van het team zullen graag samenwerken met zo'n type", stelt de Fransman.

Weghorst statistiekenmonster

Hoewel meerdere voetbalanalisten verbaasd waren over de overstap van Weghorst naar United, onderstrepen enkele statistieken van Opta de waarde van de Nederlander nog maar eens. In de Turkse Süper Lig is Weghorst namelijk de speler met de meeste expected goals én de meeste schoten op doel in de hele competitie. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen