Bizarre reeks Go Ahead duurt voort met hulp van de grensrechter

12 januari 2023, 20:44

Go Ahead Eagles heeft donderdagavond ten koste van Heracles Almelo de kwartfinale van de KNVB-beker bereikt. Een doelpunt van Isac Lidberg was uiteindelijk genoeg voor de overwinning (0-1). Discutabel moment was een vermeend doelpunt van Heracles, maar doordat er geen videoscheidsrechter of doellijntechnologie aanwezig was werd deze niet goedgekeurd. Zo heerst er een verongelijkt gevoel in het Erve Asito stadion, terwijl Kowet vol vertrouwen toewerkt naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van aankomende zondag.

In de eerste helft leek Go Ahead het betere van het spel te hebben, hoewel grote kansen niet echt waar te nemen waren. Heracles stond goed zijn mannetje tegen de Eredivisionist en liet zien een bekerstunt te willen realiseren. Geen van beide ploegen wist echter tot scoren te komen, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met een 0-0 ruststand.

Het opvallendste moment van de wedstrijd vond echter plaats in de 58e minuut, toen Samuel Armenteros uit een corner de bal binnen leek te koppen. Jamal Amofa wist de bal echter rondom de doellijn weg te werken, waarna de arbitrage niet vond dat zijn inzet de lijn helemaal had gepasseerd. Ondanks flink beklag aan de kant van Heracles bleef de stand dus 0-1, waardoor de ploeg van John Lammers druk bleef zetten en scheidsrechter Van der Ende de schlemiel werd in Almelo.

Uiteindelijk zou een slotoffensief van Heracles niks meer opleveren. Omdat doelman Jeffrey de Lange in de allerlaatste minuut werd bekogeld met bier door het thuispubliek werd de wedstrijd kort gestaakt door Van der Ende, maar uiteindelijk kon de wedstrijd worden uitgespeeld, waardoor Go Ahead de koker in gaat voor de kwartfinale van de beker. De Trots van het oosten is bovendien bezig aan een indrukwekkende reeks, want er werd al twaalf officiële wedstrijden op rij niet meer verloren door de ploeg van René Hake.