Fabrizio Romano onthult nieuw detail in huurcontract Wout Weghorst

13 januari 2023, 09:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst mag zich bijna speler van Manchester United noemen. De medische keuring van de dertigjarige spits heeft geen problemen opgeleverd en alle papieren zijn getekend, zo meldt Fabrizio Romano op Twitter. De transferspecialist onthult dat in de huurovereenkomst met Burnley geen koopoptie is opgenomen.

Het gaat niet lang meer duren voordat Manchester United de komst van Weghorst wereldkundig maakt. De club van trainer Erik ten Hag zal de Oranje-international voor een half jaar huren van Burnley. Weghorst werd de afgelopen maanden uitgeleend aan Besiktas, dat tegen wil en dank al na een half jaar afscheid heeft genomen van de spits.

Weghorst komt de komende maanden uit voor Manchester United en keert daarna waarschijnlijk terug naar Burnley, zijn eigenlijke werkgever. Met een beetje geluk blijft de oud-spits van FC Emmen, Heracles Almelo, AZ en VfL Wolfsburg actief in de Premier League, want Burnley staat bovenaan in het Championship en is dus op koers voor promotie.

Rugnummer

Het is nog niet bekend welk rugnummer Weghorst krijgt. Door het vertrek van Cristiano Ronaldo is nummer 7 vrijgekomen, maar dat wordt doorgaans toebedeeld aan spelers van uitzonderlijke klasse. Nummers 9, 10 en 19, waar Weghorst in het verleden heeft gespeeld, zijn al bezet. Waarschijnlijk gaat de Nederlandse spits bij Manchester United met 13, 15, 16, 24, 26, 27 of 30 op zijn rug spelen. Dat zijn nummers die nog vrij zijn.

Lees ookVan droomtransfer naar droomdebuut? Sluit het bij Weghorst niet uit

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen