Benjamin Mendy deels vrijgesproken, City geeft geen commentaar

13 januari 2023, 13:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Benjamin Mendy is vrijdagmiddag vrijgesproken van zes verkrachtingsaanklachten en één aanklacht wegens aanranding. De linkervleugelverdediger van Manchester City wacht nog wel een tweede proces, daar de juryleden geen uitspraak konden doen over twee aanklachten.

 

Mendy werd in augustus 2021 vier keer beschuldigd van verkrachting. In oktober 2020 waren de eerste aanklachten al ingediend. Dat aantal liep uiteindelijk verder op. De verdediger van Manchester City werd geschorst door zijn club en belandde in de gesvangenis..

Schokkende details

Ondertussen verscheen Mendy enkele keren voor de rechter, waar hij alle aantijgingen ontkende. Vorig jaar kwamen enkele schokkende details over de zaak naar buiten. Zo werd de Fransman ervan verdacht dat hij vrouwen zou hebben verkracht in zogeheten panniekkamers waaruit zij dachten niet te kunnen ontsnappen.

Manchester City laat weten dat het nog niet ingaat op de zaak zolang deze nog niet geheel afgehandeld is. Mendy, die op borgtocht vrij is, zal zodoende nog niet bij de club terugkeren..

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen