Van Hooijdonk moet vrezen voor schorsing

22 augustus 2006, 09:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De aanklager betaald voetbal van de KNVB stelt een onderzoek in de vermeende elleboogstoot die Pierre van Hooijdonk afgelopen zondag uitdeelde aan Arnold Kruiswijk. Het incident ontging arbiter Temmink, maar op basis van televisiebeelden gaat de KNVB nu kijken of de lange spits van Feyenoord alsnog gestraft moet worden.

Temmink hoopt dat de KNVB Van Hooijdonk zal schorsen. "Ik stond schuin achter de spelers en kon nooit waarnemen dat Van Hooijdonk met zijn elleboog Kruiswijk in het gezicht raakte", legt hij uit. Als hij het incident had gezien, dan had Van Hooijdonk een rode kaart gekregen. "Hier staat normaal gesproken slechts één straf voor", aldus Temmink in De Telegraaf.

Naast Van Hooijdonk moet ook Anouar Hadouir vrezen voor een schorsing. Ook het gedrag van de Willem II-aanvaller zal door de KNVB de komende dagen eens flink onder de loep gelegd worden. Hadouir ging in het duel met FC Utrecht op de buik van Hans Somers staan.

Hadouir en Van Hooijdonk hebben tot maandag de tijd om zich te verdedigen, waardoor ze komend weekend nog gewoon in actie kunnen komen tegen respectievelijk Heerenveen (Hadouir) en Heracles Almelo (Van Hooijdonk).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen